Hlavní obsah

Svět Hvězdných válek zasáhla smrt princezny. Kdo ji nahradí?

Smrt Carrie Fisherové zasáhla nejen její fanoušky.

 

Reklama

Co bude s hvězdnou ságou po nečekané smrti herečky Carrie Fischerové?

Článek

Nečekaná smrt herečky Carrie Fisherové, představitelky princezny Leiy ze Star Wars, zasáhla fanoušky i studio Disney.

Fisherová totiž v posledních letech zažívala obnovenou vlnu slávy, když se její princezna Leia, Han Solo v podání Harrisona Forda a Mark Hamill jako Luke Skywalker v roce 2015 znovu sešli na stříbrném plátně ve filmu Star Wars: Síla se probouzí.

Film z celosvětového prodeje vstupenek vynesl více než dvě miliardy dolarů a filmové studio Disney uvedlo, že herečka dokončila natáčení všech scén do filmu Star Wars.

I když zápletka příští Epizody VIII je jako obvykle přísně utajena, předpokládalo se, že Fisherová bude hrát klíčovou roli nejen v ní, ale také v devátém pokračování této sci-fi ságy.

Po úterní zprávě o úmrtí herečky Fisherové však mluvčí studia Disney odmítla komentovat, zda se postava Leiy v dalších filmech po Epizodě VIII objeví.

Fanoušci Star Wars už na internetu rozjeli spekulace o tom, jak bude bitva mezi dobrem a zlem v rámci Galaktického impéria bez Carrie Fisherové v roli princezny Leiy pokračovat.

Leia se krátce objevila v závěru filmu Rogue One: Star Wars Story, který nyní běží v kinech coby první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu.

V tomto případě šlo ovšem o digitálně vytvořenou podobu mladé princezny. V tomto filmu také „vstal z mrtvých" britský herec Peter Cushing, který zemřel v roce 1994 a jako velitel Hvězdy smrti Grand Moff Tarkin se vrátil díky počítačové animaci CGI.

Podle kalifornského zákona z roku 1985 však musí filmaři získat souhlas od dědiců zesnulé celebrity, pokud jeho či její podobu chtějí použít - a to až do 70 let po smrti.

Další možnosti zahrnují přepsat zápletku Epizody IX, nebo najít herečku, která by Fisherové byla podobná. Tak to udělali tvůrci série filmů o Harry Potterovi, když po prvních dvou filmech zemřel Richard Harris, který hrál ředitele Bradavic Albuse Brumbála.

Na serveru Heavy.com navrhují někteří fanoušci, že by roli princezny Leiy mohla převzít zpěvačka Stevie Nicksová, zatímco jiní míní, že by princezně Leie měla být dopřána slavná smrt na plátně.

O smrti Carrie Fisherové jsme psali zde:

Reklama

Související témata:

Doporučované