Hlavní obsah

Svět IT mu ležel u nohou. Jsem hrdý, že jsem Čech, protože se máme sakra dobře, říká

Pozvánka k pořadu Kam to bude?: Řeči o czexitu mě strašně iritují, říká muž, který prorazil do nejvyšších pater světového byznysu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jan Zadák platil za nejvýše postaveného českého manažera v globálním byznysu. „Neuvědomujeme si, v jakém luxusu žijeme,“ varuje.

Článek

Dvě dekády pracoval pro celosvětový gigant Hewlett-Packard. A protože řídil jeho globální obchod a byl jako viceprezident přímo podřízen jen nejvyššímu šéfovi, platil Jan Zadák za nejvýše postaveného Čecha ve světovém IT byznyse.

Dnes je investorem do start-upů a konzultantem firem, které chtějí aktuální technologickou vlnu nejen přežít, ale i využít.

„Když jezdíte po Africe nebo Indonésii, uvědomíte si teprve, v jakém luxusu si tu žijeme,“ říká v ukázce z nového dílu pořadu Kam to bude? muž, který trávil na cestách i přes dvě stě dní v roce. „Proto mě pak strašně štve, když tady někdo začne vyprávět o czexitech. Protože být součástí Evropské unie je pro nás obrovská příležitost,“ dodává.

Co chybí této zemi, aby se dostala mezi ekonomickou špičku? Jak se zbavit nálepky montovna? Proč se nedaří více českým firmám prorazit ve světě? A dá se být šťastný bez peněz?

I o tom mluvíme s Janem Zadákem v novém díle pořadu Kam to bude?, který bude vysílat celoplošná Televize Seznam v premiéře dnes od 21:00.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Doporučované