Hlavní obsah

Světové krasobruslení je teď na jiném levelu než my, říká ambasadorka Olympijského festivalu Eliška Březinová

Eliška Březinová si užívá roli ambasadorky.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejlepší česká krasobruslařka Eliška Březinová si užívá roli ambasadorky Olympijského festivalu. V Brně radí novým talentům. Českému krasobruslení podle ní chybí víc kvalitních skoků a podmínky, aby opět konkurovalo světové špičce.

Článek

Chybělo málo a Česko mělo na olympiádě v Jižní Koreji sourozeneckou dvojici v jednom sportu. Brněnské krasobruslařce Elišce Březinové však hry podruhé o kousek unikly. „Napotřetí to snad vyjde. Nic nevzdávám,” hlásí nejlepší česká krasobruslařka.

Na dálku tak fandila alespoň bratrovi Michalovi. Ten svou olympijskou kariéru a třetí hry završil šestnáctým místem. „Až na jednu chybičku zajel, na co měl,” vypráví dvaadvacetiletá Brňanka.

Společně s kapitánem hokejové reprezentace Martinem Eratem se ujala role ambasadorky Olympijského festivalu. „Užívám si to strašně moc. Lidé přijdou, fandí u obrazovky, zkoušejí si různé sporty. Je to povedená akce,” vypráví pobaveně.

Zato o úrovni současného českého krasobruselní se jí tak lehce nemluví. Na olympijské medaile Hany Maškové, Ondreje Nepely nebo Petra Barny nikdo z Čechů už 26 let nenavázal. V Koreji se nikdo nedostal ani do desítky. „Světové bruslení je teď na jiném levelu. Hodně rozhodují skoky. Musíme se snažit dokázat, že umíme konkurovat i v našich podmínkách,” hlásí ambasadorka.

Reklama

Doporučované