Hlavní obsah

Světoví magnáti mají hlavní sídla jen v 10 městech

Světoví magnáti mají hlavní sídla jen v deseti městech.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Elitní populace světových magnátů má sice řadu domů po celém světě, jejich hlavní sídla se ale soustředí do pouhých deseti měst. Lidé s majetkem alespoň 30 milionů dolarů, v přepočtu 680 milionů korun, si oblíbili především Londýn, Tokio a Singapur.

Článek

Přestože největší světovou ekonomiku mají Spojené státy, jediným městem z USA, které figuruje v první desítce měst, je New York.

Mezi další nejoblíbenější metropole se zařadil například Peking, Paříž, Soul nebo Curych.

Do velkých měst boháče táhnou podnikatelské příležitosti, možnosti životního stylu, nemocnice a dopravní infrastruktura.

Nový žebříček miliardářů: Nejbohatší je Bezos, za Kellnerem přibyla z Česka dvě nová jména

Jak se počítá majetek miliardářů? Kellner zbohatl, Babiš si pohoršil

To platí především pro Londýn, jehož postavení ve finančnictví je zásadní nejen pro Británii, ale i v globálním měřítku. K nejbohatším rezidentům britské metropole patří i členové miliardářské rodiny Rausingů, která vlastní výrobce obalů Tetra Laval, anebo realitní magnát Charles Cadogan.

V loňském roce ve světě žilo na 200 tisíc lidí s majetkem od 30 milionů dolarů, více než dvě třetiny z nich v Asii, Evropě a Severní Americe. Největším regionálním centrem pro tyto lidi je Evropa.

Díky rozmachu asijských ekonomik bude mít svět v letošním roce poprvé přes 20 milionů lidí s majetkem nejméně jeden milionu dolarů.

Reklama

Doporučované