Hlavní obsah

Svévolně přerušil protialkoholní léčení a za měsíc zavraždil tříletou dceru

Motivem činu byla žárlivost. Podle Tomáše M. se jeho žena scházela s jiným mužem. Den, kdy měl mít děti na starost, se během celého odpoledne se svou ženou hádal přes SMS zprávy a telefonické hovory. Neshody s manželkou nesl natolik špatně, že plánoval spáchat sebevraždu.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Krajský soud ve Zlíně v pondělí projednával případ vraždy a pokusu o vraždu ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Otec tady vloni zaútočil nožem na své dvě nezletilé děti. Tříleté děvče útok nepřežilo. Jde o jeden z nejotřesnějších činů násilí na dětech.

Článek

Tehdy 28letý Tomáš M. ubodal svou tříletou dceru 18 ranami k smrti. Pětiletého syna Tomáše se pokusil také zabít, čepel nože se však zlomila. Chlapec poté svého otce kousnul a začal křičet. „Sám si nedokážu vysvětlit, proč jsem to udělal,“ řekl dnes u soudu pachatel.

Necelý měsíc před brutálním činem absolvoval muž hospitalizaci v psychiatrické nemocnici v Kroměříži. Své léčení kvůli alkoholismu a sklonům k sebevraždě však nakonec po pěti dnech přerušil a vrátil se domů k rodině.

Motivem činu byla žárlivost. Podle Tomáše M. se jeho žena scházela s jiným mužem. Den, kdy měl mít děti na starost, se během celého odpoledne se svou ženou hádal přes SMS zprávy a telefonické hovory. Neshody s manželkou nesl natolik špatně, že plánoval spáchat sebevraždu.

„Děti jsem ten den převzal ve školce a potom jsme společně strávili odpoledne i večer. Kvůli hádkám s manželkou jsem se ale na děti nedokázal soustředit. Omluvil jsem se jim za to. Posléze jsem požádal Tomáška, aby svou sestru na 20 minut pohlídal a já mezitím odjel do baru za jejich matkou,” popisoval u soudu obžalovaný muž.

„Vyhrožovala mi, že budu mít omezené právo na děti. Věděl jsem, že o ně přijdu, a tak jsem plánoval, že spáchám sebevraždu. Po celou dobu jsem měl záchvaty paniky. Nachystal jsem si na balkoně oprátku, že se oběsím, ale v tu ránu nastal nějaký zkrat,” řekl obžalovaný.

Soud dnes rozhodl, že muž zůstane ve vazbě. Hrozí mu 15-20 let. Trpí narcismem a egocentrismem, je přecitlivělý na jakoukoliv výtku proti sobě. Před týdnem se pokusil o sebevraždu na toaletě. Ke kauze se soud vrátí za dva měsíce.

Reklama

Doporučované