Hlavní obsah

Syna jsem teď sice zkritizoval kvůli kojení, ale s novou stranou mu pomohu, řekl Klaus

Šli jsme se zeptat exprezidenta, jestli pomůže synovi s novou stranou.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Kamera pořadu Sněmovní 4 se vyrazila podívat na křest knihy Václava Klause a následnou debatu s fanoušky.

Článek

Bývalý prezident Václav Klaus křtil svou novou knihu a při následné debatě se svými fanoušky prozradil, proč se naštval na svého syna, nedávno vyloučeného z ODS.

„Teď jsem ho zkritizoval. Nelíbil se mi jeho sloupek o kojících matkách na veřejnosti. Za pět let jeho sloupkování prvně uhnul od jasného zaujetí stanoviska a motal se někde mezi,“ říkal Klaus.

Pro ty, co kauzu nezaznamenali – Klausovi sice chápou, že kojení je věc konzervativní (samice savců tak krmí mláďata od nepaměti), ale už se jim nelíbí liberální postoj, že ženy mohou kojit kdekoliv.

I přes kojící spor je exprezident připraven synovi pomoci se založením nové politické strany. Konkrétní ale nechtěl být. „Určitě pomohu, ale to se bude všechno usazovat. To je zbytečné teď něco zásadního říkat,“ odpověděl Klaus na dotaz Seznamu.

Pusťte si v úvodním videu celý pořad Sněmovní 4, kde se ještě dozvíte, co je to klausovština – nová čeština. Exprezident to prozradil, když popisoval, že korektorka mu jeho knihu vrátila zabarvenou do červena s chybami. „Já s ní si troufám polemizovat slovy, že to je moje čeština a že já to tak cítím. A já myslím, že něco na tom určitě je,“ řekl zcela vážně Václav Klaus.

Reklama

Doporučované