Hlavní obsah

Sýrie odvrátila útok na jednu z hlavních leteckých základen Asada

Foto: Twitter.com/morphonios

Syrská vojenská letecká základna T-4.

Reklama

Na vojenské letiště T-4 v syrské provincii Homs zřejmě zaútočily drony a rakety, uvedla místní státní televize. Syrský protivzdušný systém většinu raket zneškodnil.

Článek

Syrská státní televize tvrdí, že některé z raket a dronů armáda sestřelila. Podrobnosti o tom, kdo byl za útokem na jednu z hlavních syrských leteckých základen, zatím nejsou k dispozici. Rakety zasáhly několik budov, včetně skladů střeliva a vybavení, které bylo na základně T-4 uloženo.

Podle webu Jerusalem Post došlo k výbuchu i v oblasti Dajr az-Zaur ve východní Sýrii, která je pod kontrolou syrského režimu.

Podle syrských státních médií na letiště T-4 v červnu vystřelil Izrael v odvetě za raketovou palbu směrem ke Golanským výšinám. Při útoku zemřeli dva lidé a další dva byli zraněni.

Na základnu T-4 se v minulosti zaměřilo izraelské letectvo. Je domovem sil syrského režimu, jakož také íránských revolučních gard a ruských leteckých sil. Na syrskou základnu podle webu Haaretz třikrát za posledních 10 dní letělo íránské letadlo, které na základně mělo vyložit náklad z Teheránu.

Reklama

Doporučované