Hlavní obsah

Táborské divadlo uvede soubory, na něž dopadl koronavirus

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Táborské Divadlo Oskara Nedbala prodává mimořádné předplatné, jímž podpoří soukromé soubory, na něž dopadla koronavirová krize. Ze 300 abonentek jich zbývá volných šedesát. Přijedou Ungelt i Cirk La Putyka.

Článek

Kvůli povinnosti mít v sálech roušky zrušili předplatné jen jednotlivci. Zájem o letní akce byl ale nižší než jindy, kvůli diváckým obavám z koronaviru. Na podzim nabídne scéna vše, co na jaře zrušila. ČTK to dnes řekla ředitelka táborského divadla Linda Rybáková.

Nové předplatné nazvané Plus lze koupit do 28. srpna. První inscenací budou Housle Divadla Ungelt, přijedou Jiří Langmajer i Pavel Liška. Dále se na podzim představí Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo Na Jezerce, Cirk La Putyka, Pražský komorní balet, A studio Rubín nebo soubor Vosto5.

„S velkou péčí jsme vybrali několik výjimečných představení, která jsou současně poděkováním všem našim divákům za přízeň, které si nesmírně vážíme. Někteří lidé nechtějí chodit do divadla v rouškách, ale je to zanedbatelné minimum. Zatím byli jen tři, kteří se vzdávají předplatného,“ řekla ředitelka.

Scéna měla na jarní sezonu 1714 předplatitelů, nejvíc za posledních deset let. Na září chystá i Festival Klasici v Táboře, vystoupí třeba Ivan Klánský. Ročně divadlo, které nemá vlastní soubor, nabízí 200 programů.

V létě nabídla táborská scéna koncerty, pohádky i cirkusová představení na zahradě. „Cítíme ale rozpaky od lidí, zda chodit na kulturu, nebo nechodit. Návštěvnost i na pohádky byla nižší než loni,“ řekla Rybáková.

Táborské divadlo je komplexem, který tvoří původní pseudorenesanční divadelní budova z roku 1887 a sousedící empírový dům přestavěný v roce 1965. Má jedno jeviště se dvěma připojenými hledišti pro 350 a 650 diváků - jsou postavena v pravém úhlu proti společnému jevišti. Zřizovatel divadla, Jihočeský kraj, mu dal letos na provoz 15,5 milionu.

Reklama

Doporučované