Hlavní obsah

Tachov uspořádá v nouzovém stavu netradiční oslavu masopustu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Tachov uspořádá i při současném nouzovém stavu oslavu masopustu, kvůli přísným opatřením proti šíření koronaviru bude ale ve výrazně okleštěné podobě.

Článek

Muzeum Českého lesa, městské kulturní středisko a dobrovolníci ho pořádají podesáté za sebou. Tentokrát však místo velkého průvodu bude netradiční masopustní spanilá autojízda, uskuteční se v sobotu 13. února, řekla dnes ČTK Jana Hutníková z muzea. Velká masopustní centra na Chodsku jako Postřekov a Mrákov nebo Klenčí pod Čerchovem masopustní zábavy, veselí i omezené průvody letos zrušily.

„Chceme i letos přinést trochu radosti do této složité doby,“ uvedla Hutníková. Konvoj šesti ozdobených aut projede Tachovem dvakrát až třikrát všechna sídliště i centrum města. Odstartuje ve 13:00 u městského úřadu a projede sídlištěm Západ k supermarketu Lidl, pokračovat bude na sídliště Východ a Panenskou ulicí a třídou Míru na sídliště Rapotín a pak centrem zpátky k městskému úřadu, tedy kinu Mže.

„Zamávejte nám z oken svých domovů nebo na ulici, jen dodržujte hygienická opatření a nikde netvořte větší hloučky. Masopust bude jinak, ale hlavně s úsměvem na tváři,“ uvedli organizátoři.

V Klenčí zrušili průvod minulou středu. Přes celý městys mělo jít, také v sobotu 13. února, maximálně 100 lidí v maskách a krojích, koně i obrněný vůz, a to bez zastávek, muziky, zpěvu, stánků a alkoholu. Jednání s policií nakonec dospělo k dohodě o zrušení, respektive přesunutí akce, řekl Jiří Anderle z pořadatelských sdružení. Už na přelomu roku zrušily průvody a bály Mrákov a Postřekov, kde trvá veselí čtyři dny.

Reklama

Doporučované