Hlavní obsah

Tachovská policie viní čtyři lidi z výroby a prodeje pervitinu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Z drogových deliktů obvinili tachovští kriminalisté tři muže a jednu ženu, kteří jsou podezřelí z výroby či z distribuce pervitinu na Tachovsku. Kriminalisté je zadrželi na konci července. Dva muže poslal soud do vazby.

Článek

Stejně jako stíhané ženě jim hrozí za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až desetileté vězení, poslednímu z obviněných hrozí za drogový přečin až pět let vězení, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Hana Kroftová.

Třiatřicetiletý muž je podezřelý, že vyráběl pervitin pro svou potřebu i pro další prodej. Za letošní první pololetí podle policie vyrobil nejméně ve čtyřech případech celkem minimálně kilogram pervitinu. „Kriminalisté muže zadrželi při výrobě pervitinu, přičemž do konečné fáze chybělo jen pár hodin,“ řekla Kroftová. Při domovní prohlídce u něj kriminalisté našli také marihuanu a různé předměty a chemikálie na výrobu pervitinu. V minulosti už byl za drogovou trestnou činnost odsouzen. Policie zjistila, že ve více než 70 případech nabídl, prodal či jinak opatřil téměř 400 gramů drogy šestadvacetiletému muži.

I mladší z mužů už byl v minulosti za podobnou trestnou činnost stíhán. Podle policie si pervitin a marihuanu obstarával u různých lidí a pak na Tachovsku dál prodával nejméně deseti lidem. „Denně byl schopen prodat až 20 gramů pervitinu,“ uvedla Kroftová. Policie ho zadržela se sáčky s krystalickou drogou a s marihuanou, které se chystal distribuovat.

Pětadvacetiletá žena, přítelkyně obviněného třiatřicetiletého muže, se podle policie přímo nepodílela na výrobě pervitinu, ale pomáhala likvidovat a uklízet věci pocházející z výroby a také nakupovala prostředky a chemikálie na výrobu metamfetaminu. Posledním z obviněných je sedmadvacetiletý muž, který si podle policie obstarával drogy pro další prodej od šestadvacetiletého obviněného. Za první pololetí od něj nejméně třicetkrát převzal pervitin, který následně poskytl ve více než 50 případech dalším sedmi lidem.

Reklama

Doporučované