Hlavní obsah

Tady je Kuberovo. Teplice rozhodnou, zda je v Senátu bude počtvrté zastupovat nejznámější kuřák

V Duelu se střetli Terezie Holovská a Jaroslav Kubera.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vlivný politik ODS Jaroslav Kubera vede severočeské město už skoro čtvrt století. A chce ho vést i po říjnových volbách. Údajně nejliberálnější senátor a militantní kuřák letos obhajuje i své senátní křeslo. Čelí mu žena, která zkomplikovala minulou prezidentskou volbu, známá pod přezdívkou Mlsná tygřice. V předvolebním Duelu se střetli Terezie Holovská a Jaroslav Kubera.

Článek

Známý „bonmotář“ Jaroslav Kubera patří k nejdéle sloužícím senátorům. Během svého osmnáctiletého angažmá v horní komoře se zasazoval zejména o snížení byrokracie. Vehementně bojuje proti zákazu kouření v restauracích. Spolu se senátorem Ivo Valentou marně usiloval o jeho zrušení u Ústavního soudu. Pokud Kubera získá svůj už čtvrtý mandát, chce prosadit konec úředních kulatých razítek, která chce změnit na doporučující hranatá.

Podnikatelka Terezie Holovská je v politice o poznání méně zkušená. Do voleb jde s heslem „Společně jim zavaříme”. O Senát se uchází s podporou Strany práv občanů – Zemanovců. Holovská byla místostarostkou Prahy 8. Pokoušela se dostat na Hrad. Nesehnala ovšem dost podpisů, a tak byla z volby vyřazena.

Na prezidentskou volbu podala Holovská stížnost k Nejvyššímu správnímu a následně i Ústavnímu soudu. Vadilo jí, že někteří poslanci podpořili svým podpisem více kandidátů. Se stížností neuspěla. Do Senátu kandidovala už v doplňovacích volbách na Trutnovsku, kde se ovšem nedostala ani do druhého kola.

V Teplicích se o mandát uchází ještě například předseda představenstva FK Teplice Pavel Šedlbauer, někdejší viceprezident evropské skupiny belgicko-japonské sklářské firmy AGC.

Reklama

Doporučované