Hlavní obsah

„Táhněte do Moskvy.“ Lidé před Hradem protestovali proti Ovčáčkovi a Mynářovi

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Záběr z protestu.

Reklama

Asi 200 lidí v sobotu večer protestovalo před Pražským hradem proti způsobu, jakým Kancelář prezidenta republiky informuje o stavu Miloše Zemana. Ten je od neděle v nemocnici a není jisté, jestli může vykonávat úřad.

Článek

Na Hradčanském náměstí v Praze v sobotu večer protestovaly zhruba dvě stovky lidí proti chování úředníků kanceláře prezidenta v souvislosti se zdravotním stavem Miloše Zemana a jeho způsobilostí vykonávat úřad. Protest byl poklidný, trval asi 20 minut.

Organizátorka protestní akce Edita Šramotová na úvod svého proslovu všem účastníkům poděkovala za účast a vyzvala je ke klidu. Zároveň přítomné požádala, aby se zdrželi vlastních vystoupení, vulgarit a násilí. Neopomněla připomenout protiepidemická opatření, jako jsou bezpečné rozestupy a zakrytí dýchacích cest.

„Chci se ohradit proti záměrně lživým a vůči veřejnosti urážlivým informacím, které vypouštějí do veřejného prostoru vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář a ředitel odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček,“ uvedla Šramotová. Toto vyjádření účastníci doprovodili bučením a hvízdáním.

+4

Reklama

Doporučované