Hlavní obsah

Díl 14.: Tajný plán, jak Agrofert ovládne firmu. Promluvil muž z Kosteleckých uzenin

Premiéra nového dílu Zvláštního vyšetřování (režie: Vít Klusák, Filip Remunda).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nový díl investigativního seriálu Zvláštní vyšetřování přináší příběh Jana Bočka z Kosteleckých uzenin a Bohumíra Rady z Agra Jevišovice, mužů, které fatálně poznamenal byznys s Andrejem Babišem.

Článek

Jeden se ukrývá před lidmi uprostřed lesů, druhý přemýšlí, kdy přijde další pomsta za to, že odmítá Agrofertu uhnout z cesty. Jednu už zažil: to když mu najatí svalovci polili herbicidem pole a zničili úrodu za čtyři miliony.

Zvláštní vyšetřování popisuje byznysové metody, které před čtrnácti lety pomohly Andreji Babišovi ovládnout jednu z největších potravinářských firem v zemi, Kostelecké uzeniny, a jejich zásadního dodavatele kuřat, firmu Agro Jevišovice.

V pořadu vůbec poprvé na kameru promlouvá bývalý ředitel Kosteleckých uzenin Jan Boček, jenž se po zkušenostech s pětiletým policejním stíháním za tunelování firmy (dvěma soudy následně zrušeným) a po prodělaném infarktu straní lidí a žije na Vysočině v dřevěném srubu uprostřed lesů.

Nový díl investigativního seriálu navazuje na předchozí epizodu, která se zabývala případem mělnického podnikatele Milana Sládečka, jenž se po nevydařeném obchodu s Babišovým Agrofertem dostal do spirály dluhů a koncem loňského roku spáchal sebevraždu. Na nový díl Zvláštního vyšetřování se podívejte nahoře.

Reklama

Doporučované