Hlavní obsah

Tajný závod na parkovišti obchodního centra se zvrhl v rodeo. Policejní vůz nabral na kapotu dva lidi

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Účastníci nelegálního tuningového srazu se dostali do konfliktu s policií. Podívejte se na video z akce.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Tuningový sraz v pražských Letňanech se tentokrát zvrtl, provázelo ho několik konfliktů s policií. Při jednom z nich skončili nejméně dva lidé na kapotě jedoucího policejního auta.

Článek

Kolem desáté večer začal v sobotu v pražských Letňanech další z nelegálních tuningových srazů. Na místo, které účastníci znají jen půl hodiny dopředu, přijely odhadem dva tisíce lidí. „Tuneři" se předváděli na kruhovém objezdu i benzínové pumpě a porušovali tak pravidla silničního provozu. Do Letňan proto dorazily i policejní hlídky, které však na „rozvášněný" dav nestačily.

Foto: Anita Baselová

Policejní auto obklopil dav lidí, zábrana trvala několik desítek minut.

Jeden z policejních vozů tak zůstal dlouhé minuty uvězněný uprostřed davu, dalšímu policejnímu autu zase účastníci srazu ukradli poklice z kol. Podle policejního mluvčího byla poničena tři služební auta a v cele předběžného zadržení skončili tři účastníci srazu.

Nejspornější okamžik přišel ve chvíli, kdy muž s dívkou na ramenou upadli na kapotu jedoucího policejního auta. Dívka se skutálela na zem, mladíkovi se podařilo seskočit až po několika metrech. Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana nebyla hlášena žádná zranění a případná pochybení policie vyšetří.

Foto: Anita Baselová

Policista projíždí davem, na kapotě veze mladíka a do dalšího vráží bokem auta.

Sraz tunerů se v průběhu noci přesunul na druhou stranu Prahy, na Zličín. Tam už ale dorazili policejní posily a těžkooděnci, kteří uzavřeli veškeré výjezdy z místa a zkontrolovali několik stovek řidičů.

Reklama

Doporučované