Hlavní obsah

Tak kde máte tu šavličku na sekání do mlhy? Drahoš a Horáček se do sebe pustili

Prezidentský souboj Drahoš vs. Horáček.

 

Reklama

Dva prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Michal Horáček se ve studiu Seznamu utkali v souboji „bez moderátora“. Došlo i na zkoušení z angličtiny.

Článek

Po čtyřech předchozích prezidentských soubojích redakce Seznam Zpráv vyhověla žádosti diváků a uspořádala další „souboje na přání“. Hosty prvního z nich se stali bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš a textař Michal Horáček. Právě oni dva mají mezi vyzyvateli současného prezidenta Miloše Zemana největší podporu v předvolebních průzkumech.

„To, co tady říkáte, jsou pohádky, kterým je těžko věřit,“ komentoval Horáček Drahošovu odpověď, od koho získává peníze na volební kampaň. Drahoš se odkazoval na svůj transparentní účet a říkal, že nikomu nebude nic dlužen: „Ti lidé mi dávají peníze proto, že mě chtějí vidět na Hradě.“

Horáček dokonce Drahošovi spočítal, jak velké dostával roční odměny ve vedení Akademie věd, a divil se, že si z nich nenašetřil aspoň na část volební kampaně.

Čím zaútočil Drahoš na Horáčka? Kdo koho zkoušel z angličtiny? Proč si kandidáti nerozumí v přístupu k vládě Andreje Babiše a v čem se vlastně shodnou?

Vůbec první souboj prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Michala Horáčka sledujte ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované