Hlavní obsah

Tak trochu jiný vinař, než znáte z návštěv sklípků. Dělá si víno po svém

Od klasického moravského vinařství se chce odlišit. A moc dobře ví, co chutná mladým. Seznamte se s Romanem Fabigem v pořadu #ZDAVUVEN.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mladý vinař Roman Fabig nepořádá degustace pro veřejnost a jeho vinařství rozhodně nevypadá jako klasický moravský sklípek. Reprezentuje totiž nový směr, kterým se mladí vinaři rozhodli oproti zvyku svých rodin vydat.

Článek

V dalším díle #ZDAVUVEN vám představíme mladého vinaře Romana Fabiga, který sice pochází z klasické vinařské rodiny, ale k vínu přistupuje jinak. Specializuje se na vybrané odrůdy a své víno dodává především do oblíbených restaurací a dalších gastropodniků. Roman je také členem sdružení Mladí vinaři.

Ti reprezentují nový směr, kterým se na Moravě rozhodli vydat. Spojuje je několik věcí: každý dělá víno s jinou myšlenkou, za každým vínem stojí konkrétní osobnost a hlavně - nevnímají se jako konkurence. Pomáhají si a táhnou za jeden provaz. Cíl mají společný - zvýšit úroveň moravských vín a vyrovnat se světu.

S Romanem Fabigem jsme navštívili i tradiční moravskou vinařku, která zastupuje starší generaci, vyzkoušeli jsme si kupáž a také se dozvěděli něco o tom, jak správně kombinovat víno a jídlo. Více v úvodním videu.

Nové díly pořadu #ZDAVUVEN můžete sledovat v premiéře vždy v úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované