Hlavní obsah

Tak vypadá architektura na dubajském Expo: Procházka lesíkem elektrostromů

Futuristické výstaviště obsadilo území, kde se ještě docela nedávno rozkládala poušť. Podívejte se na architektonicky zajímavé mnohamilionové pavilony, které mají být inspirací, jak stavět energeticky šetrněji.

Reklama

Článek

+12

Někdejší rybářská osada Dubaj, dnes regionální centrum v oblasti financí, dopravy a médií, je proslulá grandiózními architektonickými projekty. Letos začala posunutá světová výstava Expo 2020, která potrvá do konce března příštího roku.

Na dvojnásobku rozlohy Monaka vystavuje skoro 200 zemí. Šedesát z nich postavilo vlastní pavilony a patří k nim i Česká republika. Mottem Expa je propojování myšlenek a vytváření budoucnosti.

Výstava má tři podtémata – udržitelnost, mobilitu a příležitosti. Každé téma má vlastní pavilon, ten pro udržitelnost nese název Terra a v této oblasti se nachází i český pavilon. Světové výstavy jsou celosvětové akce, které zdůrazňují vědecký, technologický, ekonomický a sociální pokrok. Cílem výstavy Expo 2020 v Dubaji s myšlenkou „Propojení myslí, vytváření budoucnosti“, která se jako první světová výstava koná v regionu Blízkého východu, Afriky a jižní Asie, je podnítit inspiraci, inovace a spolupráci k vytvoření lepší budoucnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované