Hlavní obsah

Tak vypadá nezištná pomoc: Muž přišel v práci o ruce a nohu, nepomohli mu. Vy ano

Záhady Josefa Klímy: Při pracovním úrazu přišel o ruce a nohu. Zaměstnavatel strkal hlavu do písku, pomohli ale diváci.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tým Josefa Klímy se v letním speciálu vrací k případům, jimž se v průběhu roku věnoval. Reportérka Petra Majerová znovu natáčela s mužem, který přišel při pracovním úrazu o obě ruce, nohu a sluch. Od svého zaměstnavatele ale nedostal ani korunu.

Článek

„Když se chcete napít, dají vám skleničku a brčko a musíte se k tomu dostat. Furt si musíte o něco říkat. Zajít si na záchod, najíst se, obléct se, někam jít, dovézt… Je to hrozný… Furt každej den o něco žádat, prosit.“

Tak takhle popisuje svůj dosavadní život Jiří Hos. Jen stěží si lze představit, jak složité je žít bez obou rukou a jedné nohy.

Před rokem jsme na jeho případ upozorňovali. Na to, jak a proč došlo k pracovnímu úrazu, kdy byl při výboji 22 000 voltů zasažen elektrickým proudem. Sledovali jsme, jak se k němu zachoval jeho zaměstnavatel a čím vším si Jiří i jeho žena prošli.

Na základě vlny solidarity a pomoci od vás diváků se však život rodiny Hosových otočil po dlouhé době tím správným směrem.

Po třech letech bezvýchodného stavu se totiž dostavila nezištná pomoc a rodina Jiřího Hose tím dostala šanci na lepší život. Na celou reportáž se můžete podívat v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované