Hlavní obsah

Tak vypadá týden v životě nástrojáře: Bez práce nejsou koláče

Foto: Miroslav Dušánek / Week of Life

Nástrojář Miroslav Dušánek.

Reklama

Druhý prázdninový týden se nesl ve znamení vládní krize, Wimbledonu a osmdesátin Karla Gotta. Svůj týden fotograficky zachytil i nástrojář Miroslav Dušánek.

Článek

Přinášíme vám další díl z projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě.

Nástrojář Miroslav Dušánek z Nového Hrádku vstoupil do projektu Week of Life v roce 2010 a má v něm uloženo celkem 87 týdnů života. Přestože je profesně fotografii hodně vzdálený, jeho umělecké cítění je výjimečné a jeho týdny jsou cenné také z dokumentačního hlediska.

V tomto směru ho nic nezastaví a v projektu je hodně populární jeho perfektní dokumentace vlastní operace totální výměny kyčelního kloubu v roce 2011.

Miroslav zvládl operaci skvěle také ze zdravotního hlediska a velmi záhy se vrátil ke svému největšímu koníčku, kterým je horolezectví. V oblasti fotografie se Miroslav hodně zabývá analogovou technikou a sám si staví vlastní dírkové komory.

Tento týden je převážně pracovní, a to jak v zaměstnání, tak i doma. Míra se prostě nezastaví a po práci ještě objíždí na kole zákazníky a provádí natírání střech a jiné výškové práce. Přitom ještě stihne nějaké to lezení po skalách, cyklistiku nebo také darování krevní plazmy.

Foto: Week of Life

Takové bylo pondělí 8. července.

Foto: Week of Life

Takové bylo úterý 9. července.

Foto: Week of Life

Taková byla středa 10. července.

Foto: Week of Life

Takový byl čtvrtek 11. července.

Foto: Week of Life

Takový byl pátek 12. července.

Foto: Week of Life

Taková byla sobota 13. července.

Foto: Week of Life

Taková byla neděle 14. července.

Reklama

Související témata:

Doporučované