Hlavní obsah

Tuny písku, čekání u zdymadel, samota v kajutě. Tak vypadá týden v životě námořníka na fotkách

Foto: David Šelicha / Week of Life

Takový byl týden v životě Davida Šelichy.

Reklama

Pozornost hokejových fanoušků se stočila ke Slovensku. Ulice znovu zaplnili lidé, kteří mají strach o mocenský vliv na českou justici. Premiér Andrej Babiš řekl, že za žluté lány může Brusel, nikoli firmy z jeho svěřenského fondu. Ale skutečný život byl někde trochu jinde. Takto vypadal optikou Davida Šelichy.

Článek

David Šelicha z Javorníku je námořník, jehož působištěm jsou říční dopravní cesty na Rýnu, Dunaji nebo také průplavu Rýn-Mohan-Dunaj spojující Severní a Černé moře.

Jeho pracovní cyklus se zcela vymyká obvyklým zvyklostem a je běžné, že je na vodě i několik týdnů v kuse. V romantickém povolání se odráží jeho dobrodružná povaha, v minulosti se například pokusil přejít pěšky jezero Bajkal. Obecně vzato – často podniká cesty do míst, kam vás cestovky nedopraví.

David Šelicha žije s manželkou a dvěma malými dcerami v Javorníku. Součástí projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva, je od jeho samotného počátku v roce 2009. Má v něm zaznamenáno 91 týdnů života.

V týdnu, jehož každý den David Šelicha mapoval devíti snímky, mu končila čtyřtýdenní pracovní směna, kterou celou strávil na lodi. Prvních pět dnů týdne kormidluje loď po Rýnu a ve dvoučlenné posádce kapitán-kormidelník převáží stovky tun písku a jiného podobného materiálu mezi jeho přístavy.

Pondělí 6. května 2019

Foto: Week of Life

Takové bylo pondělí 6. května.

+5

Úterý 7. května 2019

Foto: Week of Life

Takové bylo úterý 7. května.

+5

Středa 8. května 2019

Foto: Week of Life

Taková byla středa 8. května.

+5

Čtvrtek 9. května 2019

Foto: Week of Life

Takový byl čtvrtek 9. května.

+5

Pátek 10. května 2019

Foto: Week of Life

Takový byl pátek 10. května.

+4

Sobota 11. května 2019

Foto: Week of Life

Taková byla sobota 11. května.

+5

Neděle 12. května 2019

Foto: Week of Life

Taková byla neděle 12. května.

+5

Reklama

Související témata:

Doporučované