Hlavní obsah

Také se stalo: 412 milionů odzicených hesel a pád vlády v Bulharsku

 

Reklama

Krátký přehled událostí 14. listopadu.

Článek

Z americké erotické seznamky bylo odcizeno 412 milionů hesel

Z americké erotické seznamky Adultfriendfinder.com a dalších sexuálně orientovaných webů společnosti Friend Finder někdo odcizil 412 milionů hesel. Mezi odcizenými daty jsou i přístupové údaje k 250 000 e-mailům s českou doménou @seznam.cz. Podle mluvčí Seznamu Ireny Zatloukalové jsou v ohrožení jen ti, kdo porušují jednu ze základních zásad bezpečnosti, a to, že na více služeb používají stejné heslo. Seznam se snaží adresy získat, aby u nich mohl preventivně vynutit změnu hesel.

Uniklé databáze, které se objevily na internetu, obsahují uživatelská jména, e-mailové adresy, hesla a datum poslední návštěvy. 1,5 milionu účtů mělo heslo 123456 nebo 12345.

Čínská společnost CEFC v Česku investovala už 23 miliard korun, dalších 30 je na cestě

Čínská investiční skupina CEFC v Česku investovala už téměř 23 miliard korun. Dokončované investice činí dalších více než 30 miliard. Nově plánované pak přesahují deset miliard korun. Do dokončovaných investic patří například získání 100 % ve fotbalové Slavii nebo nákup administrativního komplexu Florentinum.

CEFC nyní v Česku zaměstnává už přes 4000 lidí a při dokončení investic v avizovaném rozsahu stoupne jejich počet na 10 000.

Foto: Jaroslav Brousil

Budovu Florentina koupí CEFC odhadem za 7,6 miliardy korun.

Bulharský premiér Bojko Borisov podal demisi. Reagoval tím na výsledek prezidentských voleb

Bulharský premiér Bojko Borisov dnes nabídl demisi své vlády. Reagoval tím na vítězství proruského kandidáta Rumena Radeva v nedělních prezidentských volbách. Pád Borisovovy vlády nejspíš povede k měsícům politické nejistoty a pravděpodobně bude znamenat, že se v této balkánské zemi příští rok na jaře uskuteční předčasné parlamentní volby. Politický nováček Radev přilákal zejména voliče, kteří jsou podle agentury Reuters otrávení ze současných zkorumpovaných politiků.

Reklama

Související témata:

Doporučované