Hlavní obsah

Také se stalo: pád letadla na Maltě, tragédie v USA a expolicista Kadlec znovu před soudem

Krátký přehled zpráv z pondělního dopoledne

Reklama

Článek

Po zřícení letadla na Maltě zemřelo pět lidí

Na maltském mezinárodním letišti dnes ráno krátce po startu havarovalo malé letadlo. Proč k nehodě došlo zatím není jasné. Při neštěstí zahynulo nejméně pět lidí. Podle zdroje agentury Reuters z letiště jsou všichni Francouzi. Spekulace médií, že při havárii zahynuli zaměstnanci pohraniční agentury EU Frontex, se nepotvrdila. Malé vojenské letadlo spadlo nedaleko startovací dráhy jediného maltského letiště, které leží v katastru obce Luqa, asi šest kilometrů jihozápadně od metropole Valletty. Po dopadu začal stroj okamžitě hořet. Na videích a fotografiích z místa neštěstí je vidět hustý černý dým, který stoupá z hořících trosek. Maltské mezinárodní letiště je od rána kvůli nehodě mimo provoz.

Soud Kadlecovi potvrdil podmínku za nehodu v opilosti

Za nehodu pod vlivem alkoholu potrestal soud bývalého policistu Karla Kadlece osmiměsíční podmínkou a dvouletým zákazem řízení. Obvodní soud pro Prahu 2 se případem zabýval opakovaně, oproti svému původnímu rozhodnutí pouze o půl roku zkrátil dobu, po kterou nesmí muž řídit. Kadlec boural v Praze loni v březnu, tvrdí však, že před jízdou nepil. Rozhodnutí soudu není pravomocné, Kadlec se ještě v soudní síni odvolal. Kadlec podle policie boural v opilosti i letos, při jedné ze dvou nehod poničil v dubnu v Praze na Vinohradech desítky aut.

Karel Kadlec

Třináct lidí dnes zemřelo a 31 se zranilo při srážce autobusu s kamionem poblíž Palm Springs v Kalifornii. Nehoda se stala nad ránem místního času na dálnici spojující Los Angeles s Phoenixem. Autobus narazil do přívěsu nákladního automobilu, který jel před ním, a to asi 180 kilometrů východně od Los Angeles. Příčina nehody se zatím vyšetřuje. K nehodě pravděpodobně přispěla vysoká rychlost autobusu. Mezi oběťmi je i řidič. Autobus patří společnosti Holiday USA, která se zaměřuje na přepravu turistů do kasin v oblasti Palm Springs.

Reklama

Doporučované