Hlavní obsah

Také se stalo: Zeman jedná v Lánech, Clintonové někdo poslal dopis s bílým práškem

Přehled krátkých zpráv:

Reklama

Článek

Zeman jedná s ministry v Lánech, mělo by dojít i na údajné zpoždění prezidentského speciálu

V Lánech začalo jednání prezidenta Miloše Zemana s ministry o zrychlení dopravních staveb. Do Lán přijel ministr financí Andrej Babiš a další tři ministři za hnutí ANO - dopravy Dan Ťok, pro místní rozvoj Karla Šlechtová a ministr životního prostředí Richard Brabec. Na setkání byl pozván i šéf Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa. Během schůzky bude chtít Zeman také mluvit s Ťokem o zpoždění prezidentského speciálu letícího na pohřeb bývalého slovenského prezidenta Michala Kováče. Pražský hrad postupně zveřejnil několik důvodů, které podle něj vedly k pozdnímu příjezdu prezidentské delegace. Jedním z nich bylo pochybení leteckých dispečerů. Ti to ovšem důrazně odmítli.

Hillary Clintonové někdo poslal dopis s bílým práškem

Newyorské ústředí kampaně demokratické kandidátky na úřad prezidenta Hillary Clintonové bylo evakuováno kvůli zásilce s podezřelým bílým práškem. Vyšetřovatelé látku zkoumají, neočekává se ale, že by měla smrtící účinky. Policie přesto nechala evakuovat celé 11. patro budovy v Brooklynu, kde se ústředí nachází. Není známo, že by někdo po kontaktu s látkou cítil jakékoliv potíže. Dopis nejprve přišel do kanceláře na Manhattanu, kde se soustřeďuje veškerá pošta pro Clintonovou, a odtud putoval do centrály v Brooklynu. Tamní zaměstnanci ho otevřeli a zjistili, že obsahuje bílý prášek.

Chtěl někdo ublížit Hillary Clintonové? Do kanceláře jí někdo poslal dopis s podezřelým práškem.

Incident na londýnském letišti nebyl teroristickým činem

Páteční incident na letišti London City, který vyvolal dýchací potíže téměř 30 lidí a evakuaci stovek dalších, nejspíš způsobil pepřový sprej odhozený některým z cestujících. Policie případ nevyšetřuje jako teroristický čin. Na londýnském letišti zasahovali policisté i záchranáři, pro podezření z chemického útoku vyhlásili poplach a letiště uzavřeli. Zachranáři ošetřili 27 pacientů s „malými dýchacími problémy" a dva z nich převezli do nemocnice. Po třech hodinách úřady oznámily, že již nic nehrozí. Provoz letiště byl ovšem obnoven až v sobotu ráno.

Reklama

Doporučované