Hlavní obsah

Takový industriál jsme na turnaji nezažily, těší se do Ostravy beachvolejbalistky Sluková a Hermannová

Rozhovor s plážovými volejbalistkami Markétou Nausch Slukovou a Barborou Hermannovou.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová jsou na čtvrté příčce světového žebříčku, což je pro obě životní výsledek. Připravují se na nabitou letní část sezony, která začíná už 20. června světovou tour v Ostravě. Hráčky jsou přesvědčené, že turnaj v industriálním prostředí bude unikátní.

Článek

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová mají za sebou už čtyři zastávky na světovém okruhu. Od ledna stihly hrát v Nizozemsku, Brazílii a dvakrát ve Spojených státech. Hektická letní sezona ale světové čtyřky teprve čeká a odstartuje už 20. června dalším kolem světové tour. Tentokrát ale hráčky daleko cestovat nemusí. Zahrají si před domácím publikem v ostravských Vítkovicích.

Beachvolejbalové turnaje se odehrávají na jiných místech než na plážích celkem běžně - podle Markéty a Barbory je ale vybraná lokace v Ostravě unikátní.

„Jsme zvyklé hrát v přístavu, v horách, ale v industriálním městě se spoustou železa okolo jsme nehrály ještě nikdy. Takže jsem zvědavá,” tvrdí Hermannová.

Pro sedmadvacetiletou hráčku bude ostravský turnaj ještě o něco speciálnější. V Ostravě se totiž narodila. „Žila jsem tam asi jedenáct let a volejbalově jsem tam vyrůstala,” přiznává. „Když jsem hrála volejbal v Ostravě naposledy, tak to byla amatérská noční liga. A to už je takových deset let zpátky.”

Krátce po turnaji ve Vítkovicích čeká hráčky a hráče mistrovství Evropy v Holandsku. A duo Sluková-Hermannová bude s krátkými pauzami hrát až do září, kdy začne kvalifikační fáze na olympiádu do Tokia v roce 2020. „Ostrava a MS jsou vrcholy, kdy bychom chtěly ukázat, co v nás je. Ale i ty další turnaje jsou pro nás nesmírně důležité,” vysvětluje Sluková.

Reklama

Doporučované