Hlavní obsah

Takový únor nepamatuju, říká zkušený meteorolog. Začátek týdne zůstane teplejší, o víkendu se ochladí

I začátek týdne bude teplotně nadprůměrný. O víkendu se ochladí.Video: Šimon Felenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rekordně teplý únor pomalu odeznívá, přesto se ještě i o víkendu dočkáme slunečného počasí. Teploty budou však už o něco nižší, v sobotu ráno by měly klesnout až na minus sedm.

Článek

Únor s sebou přinesl rekordně vysoké teploty. V sobotu dokonce dosahovaly 17 stupňů Celsia. Příznivé počasí ještě potrvá začátkem příštího týdne, až do úterý. Pak se lehce ochladí a teploty se budou pohybovat mezi 6 až 8 stupni Celsia.

„Takový únor rozhodně nepamatuji. Pamatuji si jeden den, kdy teplota 25. února v roce 2008 vyskočila až na 20 stupňů. Ale takový únor rozhodně nepamatuji. Nejen, že nám jaro už klepe na dveře, ono je v podstatě tady," říká meteorolog Petr Dvořák.

V pondělí by ranní teplota měla klesnout na minus 2 stupně, přes den se ale vyšplhá až ke 12 stupňům. Úterní ráno bude mírně teplejší, bude zhruba 0 stupňů, odpoledne pak 11. Od západu bude přibývat oblačnosti a mohou se objevit i srážky.

Ve středu přijde velká oblačnost na celé území, srážky se ale vyskytovat nebudou. Teploty se udrží nad nulou, ráno budou 2 stupně Celsia a odpoledne 6. Čtvrtek by měl být z pohledu počasí pravděpodobně nejhorším dnem v týdnu. Na většině území se budou vyskytovat srážky a padat může smíšený déšť se sněhem. Teploty by se měly pohybovat okolo 6 stupňů nad nulou.

V pátek oblačnost přes den ubyde a srážky už se vyskytovat nebudou. Teploty by se měly vyšplhat k 5 stupňům Celsia.

V noci na sobotu se hodně ochladí kvůli jasnému počasí a nízkému větru. Ranní sobotní teploty by měly klesnout na minus 7 stupňů, přes den pak plus 4. V neděli by teploty měly dosahovat 8 stupňů, společně s nimi bude nízká oblačnost. Čeká nás tedy slunečný víkend, ale s nízkými teplotami.

Reklama

Doporučované