Hlavní obsah

Zeman si Babiše vodí jako malé dítě. Mitrofanov o taktice pro druhé kolo volby prezidenta

Alexandr Mitrofanov o Miloši Zemanovi a jeho strategii pro 2. kolo prezidentské volby.

 

Reklama

Do finále prezidentské volby zbývá jedenáct dní. Alexandr Mitrofanov, novinář s velkou znalostí života a díla Miloše Zemana, mluví ve Výzvě o tom, jaké „zbraně“ se teď použijí.

Článek

„Začátkem devadesátých let byl Miloš Zeman fascinující. Dokázal přitahovat. Byl to člověk, který dokázal velmi dobře pracovat, zahodit všechno za hlavu ve jménu toho, že má cíl a dosáhne ho,” vzpomíná Mitrofanov na svá první pracovní setkání s tehdejším poslancem Federálního shromáždění Milošem Zemanem. Oceňuje na něm, že v 90. letech dokázal jít od jednoho vítězství k druhému.

„Dnes se stal obětí své vlastní touhy být u moci. Měl strategický plán. Hledal stranu, se kterou by prorazil na politický Olymp. To se stalo s ČSSD. Na Vysočinu odešel jen naoko. Pak došel jeho strategický plán naplnění, když byl zvolen prezidentem,” popisuje Mitrofanov Zemanovu politickou historii.

Nespokojení zemanovci a Babišovo kličkování

Mitrofanov ve Výzvě Jiřího Kubíka hodnotí i 1. kolo volby prezidenta. Říká, že obhájit Hrad můžou Zemanovi pomoci pomluvy protikandidáta Jiřího Drahoše. Nemyslí si ale, že v kampani přijde něco překvapivého.

„Píšou mi Zemanovi stoupenci, že nemají dobrý pocit z 1. kola. Ale myslí, že přijde velké procento lidí, kteří v 1. kole nevolili. Jsou přesvědčeni, že přijdou volit v tom druhém,” dodává Mitrofanov.

Vrací se i k prohlášením Andreje Babiše, který před hlasováním Zemana podpořil a po 1. kole mu mimo jiné doporučil, aby se zbavil kancléře Vratislava Mynáře a poradce Martina Nejedlého.

„Andrej Babiš teď neuvěřitelně kličkuje, Na jednu stranu dělá pukrlata, když říká, že ho chce volit, ale pak udělá to, za co by Miloš Zeman kohokoli jiného hnal svinským krokem,” dodává Mitrofanov.

Kdo podle Mitrofanova může jako jediný pomoct Zemanovi ke znovuzvolení? Co ohrožuje postavení premiéra Babiše? A proč Mitrofanov v sázce se Zemanem prohrál lahev becherovky? Podívejte se na rozhovor ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Doporučované