Hlavní obsah

Tančit ve StarDance? Vůči mým kolegům by to nebylo fér, říká Kostková

Hostem dalšího dílu Ušáku byla Tereza Kostková.Video: Jaromír Bosák

 

Reklama

V nejnovějším díle Ušáku se dozvíte něco ze životní filozofie oblíbené herečky a moderátorky Terezy Kostkové. Jaké to je, uvádět populární pořad StarDance, i jestli si v něm nechce sama zatančit.

Článek

Na první pohled by člověk řekl, že kariéru měla Tereza Kostková jasně danou. Oba její rodiče jsou vynikajícími herci, kořeny rodiny sahají až k hereckému rodu Hrušínských. Jenže otec Petr i matka Carmen na svou nejmladší dceru nijak netlačili, aby se vydala hereckým směrem. A možná právě proto nakonec Tereza skutečně zakotvila na divadelních prknech a samozřejmě i před televizní či filmovou kamerou, dobře ji zná i rozhlasový mikrofon.

Tereza si skutečně podmanila prakticky všechny obory herecké profese. K tomu přidala navíc i moderování mnoha významných akcí po republice, jakož i pro televizní stanice. Určitě nejvíce je spojena s významným prvkem programu České televize, taneční show StarDance aneb Když hvězdy tančí. S Markem Ebenem vytvořili pár, bez nějž si diváci sobotní večery věnované této soutěži už ani neumí představit.

Není to jednoduché, deset let provádět diváky jednou akcí, a přitom se pokud možno neopakovat, hledat nové cesty a způsoby, jak přiblížit dění na parketu i v zákulisí. Přitom, jak říká Tereza v Ušáku, pořad má pevné mantinely, které si majitel licence velmi pečlivě hlídá, což možnosti improvizace a jiného způsobu moderace hodně ztěžuje. V rozhovoru padne i odpověď na otázku, jestli by si Tereza nechtěla sama v pořadu zatančit.

Divadlo, to je pro pokračovatelku slavného rodu velká láska. Během probíhající kariéry měla možnost ztvárnit celou řadu významných rolí. Od začátků v Liberci a Chebu přes Divadlo pod Palmovkou až k dnešní situaci, kdy spolupracuje na volné noze s několika soubory a společnostmi. Jakkoliv je v covidové době možnost hrát a zkoušet na nule.

Filmy se ovšem točit mohou, Tereza má čerstvou zkušenost z práce na Slovensku. Chvíle, kdy těsně před odjezdem vlaku čekáte na výsledek testu a klepete se, aby vyšel negativní, protože jinak se vracíte domů a filmové práce se zastaví, to je další z mnoha nových ingrediencí dneška.

V nejnovějším díle Ušáku se dozvíte i něco ze životní filozofie oblíbené herečky a moderátorky. Možná by se dala shrnout do věty, že nemá smysl po něčem nepřiměřeně bažit, mocně se snažit o dosažení nastavených cílů. Cestou je spíše nechat věci volně plynout, chovat se přirozeně a ony si pak k vám najdou cestu. Ať už jde o vlastní soukromí, nebo o záležitosti profesní. Tereza Kostková se na vás těší v Ušáku číslo 152.

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každé úterý v 10:00.

Reklama

Související témata:

Doporučované