Hlavní obsah

Tatéři z celého světa zabrali Průmyslový palác v Praze. Tetovali modely i náhodné zájemce

Festival Tattoo Convention se v Praze konal už podvacáté.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Je to už 20 let, co se koná pražský festival piercingu a tetování - International Tattoo Convention Prague. Přehlídka tetovacích salonů, při které se můžete nechat i vy sami potetovat. Festivalu se zúčastnilo přes sedmdesát tetovacích salonů a umělců. Vedle největších a nejznámějších studií z Česka se prezentovali i tatéři ze zahraničí, například z Itálie nebo i Brazílie.

Článek

Na stánku se za víkend jednotlivým salonům vystřídá několik zákazníků, jiní si na veletrh pozvou jednu modelku, kterou celý víkend tetují. Stejně jako Jakub Zítka. „Pracuji vždycky na jedné velké věci tři dny v kuse, vždycky si beru s sebou modelku, se kterou se domluvím dopředu,“ říká.

Každý z tatérů má svůj osobitý styl, svoji specializaci. Někdo se zabývá lineworkem nebo dotworkem, tedy geometrií. Jiní vám tělo pomalují realistikou.

Po celé tři dny, co se festival na pražském Výstavišti konal, doprovázel tatéry bohatý doprovodný program, kromě miss tattoo se na pódiu vystřídalo i několik kapel jako PSH nebo Sky Line. Do toho všeho po celém Průmyslovém paláci nepřetržitě vrčely motorky tetovacích strojků.

Pražský festival tetování je záležitost jednoho jarního víkendu. Stejné festivaly se ale konají celoročně po celém světě. Ten pražský zase za rok.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované