Hlavní obsah

Řidič vyhodil slepou zákaznici z vozu. Zabránit tomu nejde, říká šéf firmy

Incident, v němž taxikář brutálně vyhodil z vozu slepou ženu, zachytili lidé v přilehlém hotelu.Video: ADRIANA BÁRTLOVÁ, Youtube.com

 

Reklama

Řidič platformy Bolt v pondělí v Praze vytáhl nevidomou ženu z auta, protože nechtěl svézt jejího vodicího psa. Ženu nechal ležet na ulici a odjel.

Článek

Jde o individuální selhání člověka, řekl o včerejším incidentu šéf české pobočky společnosti Bolt Jakub Dvořák. Řidič platformy Bolt vytáhl v Praze nevidomou ženu z auta, protože nechtěl odvézt jejího vodicího psa. Případem, na který upozornil Deník N, se zabývá policie.

„Okamžitě poté, co jsme se o tom incidentu dozvěděli, jsme toho řidiče na platformě zablokovali a nemůže ji nadále využívat. Jsme v kontaktu jak s řidičem, tak s cestující. Cestující jsme nabídli asistenci a jsme připraveni spolupracovat s policií, která tento případ pravděpodobně bude řešit,“ uvedl pro Seznam Zprávy Dvořák.

Žádné školení řidičů kvůli pondělnímu incidentu firma nechystá. Podle šéfa české pobočky nelze takovému jednání stoprocentně zabránit.

„Tohle je o elementární slušnosti toho člověka, která v tomto případě nenastala, a proto jsme se s tím člověkem rozloučili. Myslím, že je to jednoznačný důkaz, jak k těmto situacím přistupujeme. Nemáme k nim jakoukoliv toleranci a věřím, že se z toho kdokoliv poučí. Je to první incident za čtyři roky působení platformy v Praze, takže věřím, že se nebude opakovat,“ řekl Dvořák.

„My máme mechanismy v aplikaci, jež se týkají především kvality služby, kterou řidič dlouhodobě poskytuje. Nicméně v žádný moment a v žádné činnosti nemůžete stoprocentně garantovat, že všechno bude fungovat podle toho, jak si to představujete,“ tvrdí Dvořák.

Firma řidiče přímo nezaměstnává, pouze jim „poskytuje platformu“ pro provozování taxislužby. Podle Dvořáka dělá společnost maximum pro kvalitu poskytovaných služeb. Řidiči například dostávají školicí materiály.

„Každý řidič, který se na platformu registruje, musí doložit velké množství dokumentů, ať už je to občanský průkaz, řidičský průkaz, povolení k podnikání (takzvaná koncese), taxi licence, technický průkaz vozidla, doklad o pojištění vozidla nebo doklad o registraci vozidla pro taxislužby,“ popsal Dvořák.

„Před udělením licence úřad kontroluje trestní minulost řidiče. Pro nás je to důkaz toho, že má řidič beztrestnou minulost a že nemá závažný přestupek v této oblasti,“ dodal.

Službu pro Bolt (dříve Taxify) může provozovat každý, kdo splní výše uvedené podmínky. Řidiči by se po Praze měli pohybovat s pomocí navigace.

Reklama

Související témata:

Doporučované