Hlavní obsah

Taxikáři budou jezdit 15 km/h. Prahu čeká dopravní kolaps, letiště Ruzyně varuje cestující

Taxikáři oznámili podobu pondělního protestu, připravuje se i policie i letiště v Ruzyni.

 

Reklama

Spor mezi pražskými taxikáři a řidiči Uber graduje. Na pondělí si taxikáři naplánovali protestní jízdu kolem Letiště Václava Havla.

Článek

Pondělní protestní jízdy by se měli zúčastnit taxikáři z celé republiky. Jejich sdružení oznámilo, že pojedou rychlostí nejvýše 15 km/h přes pražské letiště a v jeho okolí.

Celá akce by měla začít v pondělí v 10 hodin dopoledne, tedy v době, kdy i bez takového protestu bývají klíčové dopravní tepny v této části Prahy a v okolí plné.

Jak bude přesně vypadat protest taxikářů (včetně mapy):

Pondělní protesty proti Uberu - jak přesně budou vypadat?Video: Jaroslav Gavenda

Sdružení českých taxikářů už zveřejnilo trasu, kudy pojedou. Je pravděpodobné, že západní část Prahy a okolí čeká dopravní kolaps.

„Jízda bude uskutečněna Lipskou směr letiště, zpět kolem hotelu Marriott na Lipskou a opět nájezdem přes Evropskou zpět na Lipskou. O případném odklánění dopravy policií budete informováni a pak bude na každém z nás se jakýmkoliv způsobem k letišti dostat," informovalo Sdružení českých taxikářů své členy a kolegy.

Podívejte se, jak to v Ruzyni vypadalo při střetech taxikářů a řidičů Uber:

Záznam z minulého týdne: Uber versus taxikáři, dějištěm bitvy bylo okolí letiště v Ruzyni.

Na celou akci bude dohlížet policie. I přesto by se měli lidé mířící v pondělí na letiště připravit na komplikace.

„Z důvodu avizované protestní jízdy taxikářů v pondělí 2. 10. od 10:00, která by se mohla dotknout i příjezdových cest na Letiště Václava Havla Praha, prosíme cestující, aby svoji cestu na letiště plánovali s dostatečnou rezervou a v případě možnosti využili pro příjezd raději MHD linky 119 (ze stanice metra Nádraží Veleslavín), 191 (ze stanic metra Petřiny nebo Anděl) nebo 100 (ze stanice metra Zličín). Při využití automobilové dopravy prosím následujte dopravního značení a instrukcí Policie ČR," informovalo v pátek letiště Praha, jak se na protest taxikářů připravuje.

Problémy se očekávají také na Pražském okruhu, kde se sjíždí na Ruzyni, na Karlovy Vary a na Chomutov.

Reklama

Doporučované