Hlavní obsah

Taxikáři budou opět protestovat v Praze, předem se omluvili řidičům

Nejzajímavější události pondělí 13. listopadu pro vás vybral reportér Jaroslav Gavenda.

 

Reklama

Co přineslo pondělí 13. listopadu? Podívejte se na přehled toho nejzajímavějšího podle reportéra Jaroslava Gavendy.

Článek

Pražští taxikáři budou opět protestovat v Praze. Ve středu 15. listopadu se ráno shromáždí na Strahově. Protestovat chtějí proti přepravě objednávané přes mobilní aplikace. Podobu protestu Sdružení českých taxikářů neupřesnilo. Předem se omluvilo za případné komplikace způsobené protestem.

Prezident Miloš Zeman neplánuje žádnou akci 17. listopadu. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka věnuje tichou vzpomínku a bude rád, že díky němu opět ožil Albertov. 17. listopadu se již tradičně bude vzpomínat na Národní třídě a Albertově. Chystá se také řada demonstrací.

V Paříži si připomněli druhé výročí teroristických útoků, při kterých na různých místech francouzské metropole zahynulo 130 lidí. Pietních akcí se zúčastnil prezident Emmanuel Macron a pařížská starostka.

Počet podnikatelů v Česku, kteří si samostatnou výdělečnou činností skutečně vydělávají, stoupl letos do konce září o 18 tisíc na téměř milion. Vyplývá to z evidence České správy sociálního zabezpečení. Nejvíce podnikatelů je evidováno v Praze.

Severokorejský voják byl postřelen při dezerci do Jižní Koreje. Zběh s poraněným ramenem a loktem byl nalezen na jižní straně hraniční vesnice, 50 metrů od vojenské demarkační linie. Informovalo o tom jihokorejské ministerstvo obrany. Vrtulník velitelství OSN vojáka přepravil do nemocnice.

Reklama

Doporučované