Hlavní obsah

Taxikáři oznámili, že zablokují ulice Prahy. Přesné místo tají

Taxikářský protest v Praze. Poslechněte si, jak bude vypadat.

 

Reklama

Primátorce Prahy Adrianě Krnáčové dnes v 15 hodin vyprší ultimátum od pražských taxikářů, kteří už několik dnů protestují proti společnosti Uber. Seznamu taxikáři oznámí, jak bude vypadat jejich protest.

Článek

Taxikáři plánují blokovat silnice v Praze na začátku příštího týdne. „Budeme blokovat dopravu, přesné místo ještě nesdělíme, ale zkusíme to udělat tak, aby se to dotklo Pražanů co nejméně,“ řekl ve studiu Seznam Zprávy David Bednář ze Sdružení českých taxikářů.

„Protest bude tak dlouhý, dokud magistrát nevyřeší problém Uber,“ dodal Bednář s tím, že by nemělo jít o centrum města.

Taxikářům jezdícím s klasickou licencí se nelíbí, že konkurence sdílené taxislužby Uber může jezdit bez koncese, bez taxametrů a často i bez označení vozu.

Adriana Krnáčová ale odsuzuje protesty taxikářů a upozorňuje je, že magistrát se situací nemůže nic dělat. Na stávku taxikářů se magistrát připravuje ve spolupráci s pražskou a městskou policií.

„Generální stávkou mohou hrozit lidé v podniku. Tady si myslím, že je to středověký způsob nátlaku od někoho, kdo na to nemá kompetenci. Já ani Praha se nenecháme zastrašovat,“ uvedla pražská primátorka už dřív v rozhovoru pro Seznam.

Spory už trvají více než rok a nyní se dvakrát krátce po sobě vyhrotily na stanovištích u Letiště Václava Havla v Ruzyni. V pondělí pak taxikáři vznesli veřejně požadavek, aby se počínáním Uberu začal zabývat magistrát.

Město podle primátorky za osm měsíců letošního roku zkontrolovalo 106 řidičů Uberu a uložilo postihy za 725 tisíc korun.

Primátorka Krnáčová nyní míní, že její úřad není momentálně tím, kdo má problém řešit. Hrozba blokádou ulic, která od nespokojených řidičů zazněla, patří podle ní do středověku. Taxikářům vzkázala, aby se kvůli Uberu obrátili na Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Reklama

Doporučované