Hlavní obsah

Taxikáři protestovat nebudou, do konce roku ale drží pohotovost

Taxikáři odvolali chystaný protest a chtějí jednání.

 

Reklama

Sdružení českých taxikářů odvolalo chystaný středeční protest v Praze proti službám typu Uber. Požadují ale okamžité jednání na magistrátu, a to za účasti policie i médií.

Článek

Zrušení středečního protestu potvrdil Seznamu předseda Sdružení českých taxikářů David Bednář. Dodal, že taxikáři do konce roku drží protestní pohotovost a očekávají okamžité jednání s pražským magistrátem. Proč chtěli řidiči taxíků ve středu protestovat? Kontroly, které provádějí úředníci společně se strážníky, podle sdružení víc postihují běžné taxikáře než řidiče objednávané přes internetové aplikace.

Vyjádření Víta Hofmana, mluvčího pražského magistrátu, k odvolání protestu taxikářů.

K upuštění od protestu už dříve vyzvala taxikáře pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Taxikáři nyní požadují od magistrátu jasný metodický pokyn pro kontroly taxislužeb a chtějí být informováni o jejich výsledcích. „V případě, že kontroly nelegálních řidičů budou probíhat ve stejném duchu jako doposud, budeme nuceni v protestech pokračovat,” uvedlo sdružení v prohlášení, které zveřejnilo i na svém Facebooku.

Adriana Krnáčová pro Seznam vyjádřila radost na odvoláním protestu: „Jsem ráda, že vzali vážně naši výzvu. Je to jediné rozumné řešení, protože blokáda by ničemu nepomohla. Brát si Pražany jako rukojmí není řešení, musí být připravena taková legislativa, která nebude diskriminační pro žádnou skupinu, ale zároveň nastaví jasná pravidla, která budou odpovídat tomu, že žijeme ve 21. století,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Doporučované