Hlavní obsah

Musk prodává elektrické čtyřkolky pro děti. V USA hlásí vyprodáno

Podívejte se na elektrickou čtyřkolku pro děti od Tesly.Video: Jan Marek

 

Reklama

Tesla zatím sice ještě nezačala dodávat svůj stále odkládaný pickup Cybertruck ani čtyřkolku Cyberquad pro dospělé, ale už prodává její menší verzi pro děti. Elon Musk se zřejmě snaží dětem svých klientů udělat hezkého Ježíška.

Článek

Jezdí maximální rychlostí pouhých 16 kilometrů za hodinu, čtyřkolka Cyberquad na elektrický pohon je totiž pro děti od osmi let. S menší velikostí a rychlostí se tak váže i nižší dojezd – 24 kilometrů. Podle váhy dítěte, typu terénu i profilu trasy se ale může lišit.

Elektrifikovaná hračka o délce necelých 120 centimetrů uveze zhruba 68 kilogramů, přičemž sama váží 55 kilogramů. Mladí řidiči na ní mají k dispozici tři stupně řazení – kromě nejvyšší rychlosti také první stupeň s osmi kilometry za hodinu, které platí i pro zpátečku.

Dojede čtyřkolka i do Evropy?

Tesla vánoční novinku nabízí za 1900 dolarů, což je v přepočtu asi 42 560 korun, a dodávat by ji měla do dvou až čtyř týdnů. Cyberquad pro děti ale zatím firma nabízí pouze ve Spojených státech a dnes už hlásí vyprodáno.

Kdy začne prodávat i větší verzi pro dospělé, americká automobilka neuvedla. Její šéf Elon Musk už dřív ovšem naznačil, že by ji mohla nabízet jako doplněk k pickupu Cybertruck, jehož expedování ale odložila až na konec příštího roku.

Cena vozu by měla u základní výbavy a dojezdu asi 400 kilometrů začínat na 39 900 dolarech, tedy zhruba na 893 760 korunách. Vejít se do něj má ale až šest dospělých.

Reklama

Doporučované