Hlavní obsah

Temnou čtvrť jménem Tottenham má oživit nový stadion. Roste expresním tempem

Starý stadion White Hart Lane už byl stržen, jeho modernější následovník v Londýně roste před očima.Video: Jiří Hošek

 

Reklama

Kapacita starého stadionu Tottenhamu Hotspur nestačila. Klub staví nový, větší: Natáčeli jsme v Londýně.

Článek

Na dvě mistrovské trofeje fotbalistů Tottenhamu Hotspur už sedá prach, však je klub získal v letech 1951 a 1961. Nicméně severolondýnský klub žijící po léta ve stínu úspěšnějšího souseda, tedy Arsenalu, dělá vše pro to, aby svého rivala dohnal a předehnal.

Na trávníku už se to podařilo, to když v minulé sezoně Tottenham skončil a letos takřka jistě skončí v konečné tabulce Premier League před Arsenalem.

Ještě významnější roli ale pro Tottenham, jehož barvy nyní obléká i jeden z nejlepších kanonýrů soutěže Harry Kane, hraje výstavba nového stadionu.

Starý stadion White Hart Lane s sebou nesl handicap v podobě kapacity pouhých 36 000 míst. Klub proto zápas co zápas oproti konkurenci významně ekonomicky tratil.

Nový stadion, který zatím nemá jméno, pojme 61 000 diváků, o něco málo víc než Emirates Stadium, na kterém hrává Arsenal.

Londýňané si slibují, že nová stavba, která roste opravdu expresním tempem, oživí a prosvětlí poměrně nehostinnou a po setmění i nebezpečnou čtvrť jménem Tottenham.

To vše uvidíte v reportáži Jiřího Hoška přímo ze severního Londýna, ze staveniště nového stadionu. Jak rychle nový fotbalový chrám vyroste? Který sport ho vedle klasického fotbalu bude využívat? Jaké zápasy už jsou na něm nasmlouvané?  A co si o vizi nového stadionu myslí Mauricio Pochettino, úspěšný trenér Tottenhamu Hotspur? Vše ve videu nad tímto textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované