Hlavní obsah

„Ten váš prezident - to je jako co? Zeman je v EU považován za něco nepochopitelného.“ Duel europoslanců z Bruselu

Duel europoslanců Jana Kellera a Jaromíra Štětiny.

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman vyhrál na základě strachu a využití lží, říká europoslanec za TOP 09 a STAN Jaromír Štětina. Podívejte se na duel Seznam Zpráv z budovy Evropského parlamentu v Bruselu.

Článek

„Po volbách tady máme skoro tři tábory. Třetina voličů nešla k volbám, třetina fandila Zemanovi a třetina fandila Jiřímu Drahošovi. Proti Zemanovi měl být nasazen stejně tvrdý člověk, ukázalo se to i ve volebním výsledku,“ říká europoslanec za ČSSD Jan Keller.

„Pan prezident Zeman zůstává bezpečnostním rizikem pro tento stát, kolaboruje s cizí mocností - a tou je Rusko,“ říká europoslanec Štětina s tím, že jsme v hybridní válce s Ruskem.

„Pokud by se všechna rizika chovala tak, jako se chová Miloš Zeman, tak se nebojím bezpečnostních rizik,“ odmítá názory Štětiny Keller.

Referendum o vystoupení z EU?

„Politici by se neměli tvářit jako elita, která má větší rozum než většina spoluobčanů. Byl bych pro referendum o setrvání ČR v Evropské unii, ale stejně jako Miloš Zeman bych hlasoval pro setrvání,“ tvrdí Jan Keller o případném referendu.

„Příští rok nebudu kandidovat v evropských volbách. Evropa se nevyvíjí dobrým směrem, nebyl jsem schopen to změnit,“ dodává Keller.

Jak se dívají v Bruselu na českého prezidenta? Hrozí referendum o vystoupení z EU? Zapomněli politici na některé voliče? Podívejte se na duel v úvodním videu.

Reklama

Doporučované