Hlavní obsah

Tenisky jsem vyměnila za podpatky, před miss jsem byla jako kluk, říká modelka Tereza Fajksová

Studio Slavných.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tereza Fajksová je úspěšná modelka, finalistka Miss České republiky, vítězka Miss bikini a česká Miss Earth 2012.

Článek

Ještě než se dostala do miss a začala se pohybovat ve světě modelingu, sportovala. „Sundala jsem tenisky a nazula podpatky, naučila jsem se chovat jako žena, protože do té doby jsem byla jako kluk. Účast v miss mi dala hodně kontaktů, kamarádů, zkušeností a cestování,” říká Tereza Fajksová.

Říká se, že kamenem úrazu na miss je často volná disciplína, ale Tereze pomohla: „Já měla volejbal, protože ještě před miss jsem byla kapitánkou extraligového družstva. A na základě volejbalu jsem vlastně postoupila dál.”

Účastnila se Miss České republiky v roce 2009 a má zkušenosti i z České Miss 2012. Bojí se, že současné soutěže krásy jdou takzvaně do kytek. „Nevím, jestli je správnou cestou hlásit se do miss, když chce být někdo modelkou. Asi je lepší zaměřit se na zahraniční agentury. Ale necháme se překvapit, jak to tady bude,“ říká Fajksová.

Uživit se modelingem se v České republice dá, lepší je ale kombinovat práci v Česku a zahraničí. „Takže já pracuji v Rakousku a Německu, ale tenhle měsíc mám třeba jenom Českou republiku.

Měla by být modelka reprezentativně oblečená kdykoliv, i když vynáší koš? A v jakém oblečení by Tereza Fajksová nechtěla být viděna? To prozradila v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Tereza Fajksová

Doporučované