Hlavní obsah

Teplárny ve Zlínském kraji v těchto dnech zahajují topnou sezonu

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Teplárny ve Zlínském kraji zahajují v těchto dnech vzhledem ke snižujícím se venkovním teplotám topnou sezonu. Od pondělí by měli mít teplo ve svých domácnostech například lidé ve Zlíně, Otrokovicích na Zlínsku nebo Vsetíně.

Článek

Dodávky tepla pro vytápění domácností a firem dnes zahájila Teplárna Otrokovice. „Teplárna reaguje na nástup chladnějšího počasí a začala s dodávkami tepla pro své zákazníky. Jedná se o více než 9000 domácností, průmyslové podniky, školy, obchodní centra a další instituce v Otrokovicích, Napajedlech a Zlíně – Malenovicích,“ sdělila mluvčí teplárny Jana Burešová. Loni podnik zahájil vytápění 26. září.

Teplárna podle mluvčí nadále rozšiřuje okruh svých zákazníků. „Letos vybudovala přípojku pro nový dům Rezidence U Dřevnice v Otrokovicích, kde vzniklo bezmála šest desítek bytů. Teplárna také dokončila výměnu parovodní přípojky za horkovodní pro průmyslový areál PSG v Otrokovicích. Díky tomu dojde ke snížení tepelných ztrát, nižší spotřebě paliva a k poklesu emisí,“ doplnila Burešová.

Společnost Zásobování teplem Vsetín začala dnes postupně uvádět do provozu všechny otopné systémy pro vytápění objektů připojených k soustavě zásobování teplem, přednostně pro vytápění bytových domů a škol. Uvedla to na svých webových stránkách. „Doporučujeme všem našim odběratelům tepla, aby po letní odstávce vytápění zkontrolovali veškeré rozvody tepla uvnitř svých objektů,“ uvedli zástupci společnosti. Loni začala vytápět také 26. září.

Zahájení topné sezony avizovala na svých webových stránkách i společnost Teplo Zlín. Systém vytápění spustila dnes. Loni podnik zahájil topnou sezonu 25. září, vytápění a dodávky tepla se vzhledem k počasí naplno rozběhly o den později.

Topná sezona začíná 1. září a končí 31. května. Vyhláška však umožňuje přerušení nebo omezení vytápění, pokud průměrná denní teplota neklesne dva dny po sobě pod 13 stupňů Celsia a v následujících dnech se neočekává ochlazení.

Reklama

Související témata:

Doporučované