Hlavní obsah

Tereza Kostková se představila jako fotografka, pomáhá dětem bez domova

Tereza Kostková se stala před rokem ambasadorkou SOS dětských vesniček. Pomáhá dětem prožít šťastné dětství.Video: Ondřej Kočí, Seznam Zprávy

 

Reklama

To, že Tereza Kostková odmalička tíhla k divadlu k moderování, víme všichni. Málokdo ale tuší, že její velkou vášní od dětství je také fotografování. Aktuálně herečka svoje fotografie dokonce vystavuje a celá akce má daleko hlubší myšlenku. Má totiž pomoci dětem bez domova.

Článek

Herečka a moderátorka se v loňském roce stala patronkou SOS dětských vesniček, aby tak mohla pomoci této organizaci dát o sobě vědět, že i půl století od svého vzniku jsou stále tady a pomáhají dětem, aby mohly prožít šťastné dětství.

„Fotografování mě fascinuje asi od pěti let, už tehdy jsem skutečně ráda fotografovala. Navíc je to určitě vyvážení mojí profese a opravdu se ráda dívám a je to jiný pocit, než být před kamerou, i když to má určitou spojitost, takže mě baví být jak před kamerou, tak objektivem," svěřila se herečka.

Fotografie Terezy Kostkové můžete vystavené vidět až do Vánoc v Galerii českých center v Praze. Vstup je dobrovolný a podpoří SOS dětské vesničky. Navíc pod každou fotkou je určitý citát, který vymyslel hereččin manžel Jakub Nvota.

„Když jsem obrazy viděla, měla jsem pocit, že nejsou kompletní. Tak mě napadlo, jestli by se na ně nechtěl podívat a případně něco vymyslet," prozradila Tereza, proč oslavila svého manžela.

Celý rozhovor s Terezou Kostkovou uvidíte ve videu, které je součástí pořadu Slavní na TV Seznam. Běží každý všední den od 19:50.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované