Hlavní obsah

Termín veletrhu Salima se potřetí posouvá, tentokrát na červen

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Potravinářský veletrh Salima, který se měl původně uskutečnit loni v dubnu, znovu mění svůj termín. Veletrhy Brno dnes v tiskové zprávě oznámily jeho nový termín - měl by být letos od 28. června do 30. června.

Článek

Spolu se Salimou se posouvají i související veletrhy Salima Technology, MBK, G+H, Vinex a Embaxprint.

Salima tak mění svůj termín už potřetí. Původně ji z loňského dubna pořadatelé kvůli první vlně pandemie posunuli na listopad, znovu pak z listopadu na letošní květen. Nyní se termín posouvá pouze o měsíc, tedy na konec června.

„Věříme, že v polovině roku dojde zásluhou očkování k normalizaci situace alespoň tak, aby bylo umožněno konání odborných obchodních veletrhů, jakými komplex veletrhů Salima a veletrhu EmbaxPrint jsou. Nejedná se o akci pro širokou veřejnost, ale úzkou odbornou cílovou skupinu. Snažíme se, aby matice PES umožňovala konání takovýchto akcí i v případě, že nedojde k celkovému uvolnění,“ uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš. Salimu obvykle navštěvuje okolo 20.000 lidí.

Posledním větším veletrhem, který se pouze s mírnými omezeními na brněnském výstavišti uskutečnil, byl loňský Motosalon. Přeložena byla většina loňských veletrhů, z těch největších například TechAgro nebo Mezinárodní strojírenský veletrh. V souladu s protiepidemickými opatřeními se mohly konat pouze letní módní veletrhy Kabo a Styl.

Společnost Veletrhy Brno se snaží krizi čelit omezováním výdajů, prodejem zbytných budov i propouštěním. V prosinci vedení firmy uvedlo, že očekává za rok 2020 ztrátu ve výši 250 až 280 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované