Hlavní obsah

Terminátor Souček za West Ham cedí krev. A fanoušci ho milují

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Český záložník ve službách West Hamu Tomáš Souček za svůj klub doslova prolévá krev, třeba ve vítězném zápase proti Tottenhamu.

Reklama

Článek

Jako sovětský pěšák na předměstí Berlína v závěru druhé světové války vypadal Tomáš Souček při zápase West Hamu s rivalem z Tottenhamu. Český reprezentant svou obětavostí ještě víc upevnil své prominentní místo v srdcích fandů.

„Je jako Terminátor. Srazí ho na zem a on vyskočí, aby mohl zblokovat další střelu. Někoho takového prostě chcete mít ve svém týmu,“ pronesl o víkendu obdivně na Součkovu adresu anglický reprezentant Jamie Redknapp. A skutečně. Chvála na adresu českého reprezentanta se stala jakýmsi koloritem letošního ročníku Premier League.

„Vezměte si napřed historku s bramborovým salátem, pak přání manželce, celý příběh kolem udělené a potom anulované červené karty. Každým dílkem se z Tomáše Součka stává větší hrdina,“ uvádí v novém vydání podcastu Angličan šéfredaktor magazínu Football Club Karel Häring. Ten vyzdvihl, že West Ham v neděli čekal 7 minut, než zdravotníci ošetří rozseknuté čelo českého středopolaře. Vystřídat klíčového hráče prostě nepřicházelo v úvahu.

Podle autora podcastu Jiřího Hoška i Martina Vaita ze serveru iSport.cz je Souček už teď kultovní postavou Kladivářů, kterou pojí s fandy mimořádně silné pouto a kterou řeší přední postavy anglického fotbalu, včetně slavného Garyho Linekera. „Když budu trošku přehánět, tak Tomáš je teď takovým Supermanem. Příště nejspíš převede slepce přes silnici nebo zabrání srážce letadel,“ glosuje Hošek.

Vzhledem k tomu, jak vysoký standard mají Součkovy výkony na trávníku a chování mimo anglické pažity, padla v Angličanovi i přezdívka „český N'Golo Kanté“ v narážce na herně skvělého a jinak mimořádně skromného francouzského středopolaře v barvách Chelsea.

V podcastu Seznam Zpráv se neřešila jen Součkova sešívaná hlava, ale i pražští sešívaní, které čeká těžká odveta vyřazovací části Evropské ligy v Leicesteru. Aktéři Angličana prorokují úplně jiný zápas, než jaký se hrál v Edenu, už vzhledem k tomu, že se bude hrát na kvalitativně odlišném trávníku, který Karel Häring nazval trefně „kulečníkovým stolem“.

Anglický soupeř, který o víkendu v lize vyhrál na hřišti Aston Villy, bude moci i díky výtečně připravené hrací ploše posouvat míč a otáčet hru mnohem rychleji, před čímž v rozhovoru pro Angličana varoval i trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Trojice Vait, Häring a Hošek rozebírala i vynikající schopnost LCFC měnit tempo nebo to, jak moc by Liškám případně chyběl playmaker James Maddison. Ten pro zranění nedohrál utkání v Birminghamu.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Doporučované