Hlavní obsah

Testy pro důchodce zdarma? Nesmysl, popírá Babiš plakát, kde sám je

Foto: Twitter / včelbaba

Předvolební plakát hnutí ANO ve Středočeském kraji.

Reklama

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová naopak tvrdí, že slib uvedený na plakátu platí a bude součástí kampaně do krajských voleb.

Článek

„Testy na covid pro seniory zdarma ZAJISTÍME.“ Takové je jedno z hesel, se kterým míří ANO do říjnových krajských voleb. Objevilo se na plakátu hnutí ve Středočeském kraji, který začal kolovat na sociálních sítích. Vedle hesla dominuje plakátu společný snímek předsedy ANO Babiše a tamější hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové.

Babiš se ale proti volebnímu slibu postavil. Pro Deník N uvedl, že hnutí ANO takovou věc neslibuje. „Je to nesmysl. Nic takového nemá hnutí v plánu,“ odpověděl Babiš.

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová ale Deníku N potvrdila, že slib uvedený na plakátu platí. „Týká se výhradně Středočeského kraje,“ napsala Deníku N s tím, že více informací zveřejní příští týden během startu kampaně v jejím kraji.

Jak konkrétně to s testy pro seniory zdarma středočeské hnutí ANO myslí, není jasné. V současné době platí, že pokud lékař vypíše žádanku na test na koronavirus, má ho pacient zdarma už nyní. I bez žádanky se ale může zájemce o test přihlásit - například po návratu z ciziny. Pak si ho ale musí hradit sám.

Kromě testů na covid zdarma pro seniory má podle radního Středočeského kraje za ANO Martina Hermana hnutí ANO připravená i další volební hesla. Ta ale prozradit nechtěl. Oficiální zahájení kampaně totiž proběhne až ve čtvrtek v Olomouci.

Reklama

Doporučované