Hlavní obsah

Thajský premiér si střílí z novinářů. Místo sebe postavil před mikrofony kartonovou podobiznu v životní velikosti

Thajský premiér za sebe před mikrofon postavil lepenkovou podobiznuVideo: AP

 

Reklama

Thajský premiér se odmítl bavit s novináři. Před mikrofon místo sebe postavil vlastní lepenkovou podobiznu. Pokud chce někdo pokládat politické a konfliktní dotazy, má se ptát přímo jí.

Článek

Thajský premiér Prayut Chan-o-cha se v pondělí vyhnul otázkám novinářů. Místo sebe nechal přinést na tiskovou konferenci vlastní lepenkovou podobiznu v životní velikosti. Novináři se prý mají ptát na politická a konfliktní témata přímo „tohoto chlapa”. Premiér předtím krátce promluvil k nadcházejícímu Dni dětí, pak se otočil na podpatku, zamával novinářům a odešel.

Generál Prayut, který se v Thajsku chopil moci v roce 2014, si z novinářů vystřelil už poněkolikáté. V minulosti si během konference na několik minut nasadil sluchátko zvukaře nebo nastražil banánovou slupku kameramanům. Snažil se tak znepříjemnit práci těm žurnalistům, kteří kritizovali jeho vládu.

Když se Prayut ujal úřadu, měl značnou podporu veřejnosti. Lidé v něm viděli muže, který ukončí období násilné armádní politiky. Předvolební sliby se mu ale naplnit nepodařilo, bývá kritizován za netransparentnost a represivní politiku vůči svobodě projevu.

Reklama

Související témata:

Doporučované