Hlavní obsah

Thajští chlapci navštívili repliku jeskyně, ve které byli uvězněni

V Bangkoku vznikla výstava věnovaná záchranné akci thajských fotbalistů.Video: Marek Martinovský, Reuters

 

Reklama

Skupina 12 thajských chlapců, kteří byli se svým fotbalovým koučem uvězněni v jeskyni, navštívila výstavu věnovanou své záchraně. Ta se konala v obchodním domě v thajském Bangkoku.

Článek

Výstavu o záchranné akci thajských chlapců navštívili sami mladí fotbalisté. Chlapci se zastavili například u repliky jeskyně, kde byli uvězněni.

Záchranné práce trvaly devět dní a skončily 10. července, kdy se díky záchranářům z různých zemí světa dostala ven poslední skupina. Při přípravě záchranné mise tragicky zahynul jeden thajský potápěč.

Chlapci, jejichž záchranu sledovala média z celého světa, v rámci návštěvy výstavy vystoupili před kamery a na tiskové konferenci odpovídali na dotazy veřejnosti.

Fotbalisté poděkovali za podporu z celého světa i příslušníkům námořnictva, kteří záchranu vedli. „Cítím se požehnaně, rád bych upřímně poděkoval lidem po celém světě,” řekl jeden z chlapců Adul Samorn.

Výstava kromě repliky jeskyně nabízí k vidění například i použitou záchranářskou techniku a mnoho fotografií přímo z akce.

Reklama

Doporučované