Hlavní obsah

Tiára či popsaný scénář Snídaně u Tiffanyho. Christie's bude dražit věci Audrey Hepburnové

Předměty Audrey Hepburnové půjdou do aukceVideo: Reuters

 

Reklama

Do aukce půjdou předměty z osobní sbírky herečky, včetně původního scénáře Snídaně u Tiffanyho nebo ikonické pláštěnky značky Burberry. Předměty si mohou návštěvníci před aukcí prohlédnout na výstavě v Hongkongu.

Článek

Aukci předmětů britské ikony stříbrného plátna pořádá londýnská aukční síň Christie's. Sběratelé budou moct koupit předměty Audrey Hepburnové od 19. září v online prodeji. Samotná aukce pak proběhne 27. září. Zástupce Christie's odhaduje, že například cena původního scénáře Snídaně u Tiffanyho, do kterého jsou ručně připsány poznámky herečky, by se mohla vyšplhat na 60 000 liber, tedy 1,7 milionu korun. Zájemci dostanou možnost vydražit i sbírku hereččiných balerínek, masku na spaní nebo tiáru.

Audrey Hepburnová byla filmovou hvězdou ve druhé polovině dvacátého století. Do paměti široké veřejnosti se zapsala rolí Lízy Doolittlové v muzikálu My Fair Lady či zmiňovaným filmem Snídaně u Tiffanyho, kde hrála Holly Golightlyovou. Často ve filmech i zpívala. Získala Zlatý glóbus, Oscara za nejlepší herečku i hudební cenu Grammy za nejlepší mluvené album pro děti. Kromě filmů se věnovala i charitativní činnosti, působila jako velvyslankyně fondu UNICEF.

Na výstavu i aukci věnoval předměty syn Audrey Hepburnové Sean Hepburn-Ferrer.

Reklama

Související témata:

Doporučované