Hlavní obsah

Tichá dohoda comeback myslí vážně. S novou deskou vyrazila na jarní turné

Frontman Dan Šustr ve studiu Slavných o návratu kapely Tichá dohoda. Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Skupina Tichá dohoda se po delší odmlce vrátila s novou zpěvačkou na hudební scénu. Na konci roku po devatenácti letech vydala novou desku s názvem Hlasitá revoluce a teď je na svém jarním turné.

Článek

Kapela funguje s přestávkami 32 let. Od vydání posledního autorského alba „Válcovna vkusu s.r.o.“ uběhlo téměř dvacet let. I přes delší pauzu se rukopis kapely, která byla známá především v devadesátých letech, příliš nezměnil a skupina se sebejistě vrací na hudební scénu. „Od začátku to byla divočina a rokenrol. Bylo to dost turbulentní, ale zatím jedeme a hrajeme,“ směje se frontman kapely Dan Šustr.

Tichá dohoda skrze své nové album komentuje řadu nešvarů doby. „To album, ten název je trochu v nadsázce. Témata, která se objevují v textech, jsou hodně aktuální. Ale konkrétně skladba Hlasitá revoluce se věnuje vzniku rocku s elektrickými kytarami. To vlastně zaštiťuje zvuk a myšlenku celé desky,“ vysvětluje Šustr, který v prodlevě, kdy kapela nekoncertovala, pracoval v reklamce nebo třeba jako dramaturg.

Kromě Šustrových textů a rokenrolových kytar dotváří novou Tichou dohodu i zpěvačka Zuzana Vintrová, která v sestavě nahradila Blanku Šrůmovou. Za basou sedí Michal „Sherry“ Šerák a bicí obsadil Pavel Attel. V obnovené sestavě kapela koncem března vyrazila na své jarní turné.

Zajímá vás, kde teď skupinu můžete potkat? A co stálo za pauzou kapely? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Tichá dohoda

Doporučované