Hlavní obsah

Tigran Hovakimyan: „Než se člověk uživí srandou, chce to deset let práce“

Rozhovor s komikem Tigranem Hovakimyanem.Video: Tomáš Zástěra

 

Reklama

Komik arménského původu Tigran Hovakimyan má za to, že humorem se dá živit plně až po deseti letech. Kromě toho se ve svých vystoupeních nevyhýbá ani narážkám na svůj původ.

Článek

„S rodiči jsme se často dívali na ruské pořady, takže první humor, který jsem zaregistroval, byl ten ruský. Až poté český,“ říká na úvod komik Tigran Hovakimyan.

V České republice je od svých šesti let a chodil tu i na základní školu. S rodiči se sem přistěhovali po rozpadu Sovětského svazu kvůli špatné situaci v Arménii.

„Pokud se člověk chce živit stand-upem, musí se tomu věnovat minimálně deset let. Pro mě to teď, teprve po čtyřech letech, začíná nést nějaké ovoce,“ přibližuje situaci na scéně komik Tigran Hovakimyan.

Tigran mluví čtyřmi jazyky a má také jasno v tom, jak publikum zaujmout.

„Aktuální témata vždycky zabírají nejvíc. Nové zprávy, showbyznys a tak dále. Když se něco stane, třeba den před mým vystoupením, a na pódiu na situaci narážím, lidé mají pocit, že jsem to zrovna vymyslel, a ocení to,“ míní Tigran Hovakimyan.

Svá vystoupení si také pečlivě rozebírá, aby zjistil, co fungovalo nejvíce.

„Vždy dám manželce telefon a vystoupení si poté několikrát prohlížím, abych zjistil, co fungovalo a co ne,“ poodhaluje svou přípravu Tigran Hovakimyan.

Ve světě stand-up comedy je mnohem více mužů než žen. Podle Tigrana to má své opodstatnění.

„Myslím, že pro muže je dělat humor snazší než pro ženy. Když se chlap převlékne za ženu, tak je to vtipné, ale opačně to nefunguje. Ženy, které stand-up dělají, velmi respektuji, je to pro ně náročné,“ říká Tigran Hovakimyan.

Více se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované