Hlavní obsah

Tisíce nelegálních knedlíčků, čínský Mordor a tsunami v akvaparku

Pátek 2. srpna: Den očima Evy Soukeníkové.Video: Eva Soukeníková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pátek 2. srpna očima redaktorky Evy Soukeníkové.

Článek

Už se na vás chystáme, vzkazuje Čína hongkongským demonstrantům

Čínská armáda vydala tříminutové video, ve kterém ukazuje vojenské jednotky chystající se na demonstranty v Hongkongu. Ti se už několikátý týden v řadě scházejí, aby dali najevo, že chtějí udržet demokratické hodnoty.

Odhalení nelegální výrobny knedlíčků

V jednom vídeňském bytě odhalila potravinářská inspekce tisíce nelegálně vyrobených knedlíčků. Nyní zkoumá, zda knedlíčky z tajné výrobny neprodávají čínské restaurace v okolí.

Jdete si zaplavat do bazénu a najednou na vás udeří tsunami

To přesně se stalo návštěvníkům čínského akvaparku. Tamní stroj na umělé vlny se tak trochu splašil a vypustil na milovníky vodních radovánek několikametrovou vlnu. Odhodila je daleko mimo bazén.

Za rok je tu totiž další olympiáda. Tentokrát v Tokiu

V Japonsku se organizátorům podařilo sesbírat skoro 80 tun starých elektronických spotřebičů. Proč? Aby vyrobili 5000 olympijských medailí. Například ze starých mobilních telefonů sesbírali zlato, stříbro i bronz nutný na výrobu cenných placiček.

Z domova

Místopředseda pražské SPD Robert Vašíček má problém. Natočil video, ve kterém prohlašuje, že má rád muslimy, čte z koránu a to nejhorší, pochutnává si na kebabu. Jeho kolegové ze strany ho nyní navrhují na odvolání.

Reklama

Související témata:

Doporučované