Hlavní obsah

Tiskovka jako show. Frontman kapely Kiss mluvil o tisících milenek i pálení jejich fotek

Vystoupením Gene Simmons Band vyvrcholil festival Masters of Rock.Video: Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na Masters of Rock poprvé v šestnáctileté historii vystoupil zakladatel kapely Kiss. S Gene Simmons Band premiérově zahrál v Evropě. Na vizovický heavymetalový festival sice přiletěl soukromým letadlem a bydlel v nejluxusnějším hotelu, ale ukázal, že je to jeden z největších hudebních showmanů na světě. Novináře i fandy bavil otevřeností i vtipnými historkami.

Článek

Stačilo pár okamžiků a novináři měli jasno - tiskovka Gena Simmonse bude show jako vždycky. „Ahoj Česko, je to všechno, díky. Tak se zase mějte,” perlil od začátku.

Vizovický festival Masters of Rock v neděli přivítal největší osobnost, jaká tam za šestnáct let dorazila. Zakladatel legendární rockové kapely Kiss zahrál své první sólové vystoupení s projektem Gene Simmons Band v Evropě.

Zpěvák s izraelskými kořeny s kapelou Kiss trhá historické americké rekordy v prodeji desek, píše knihy a tvrdí, že mluví pěti jazyky, včetně maďarštiny. „Je to ten největší světový byznysmen v hudební branži. Podařilo se mu prodat více desek než třeba The Beatles,“ popsal organizátor akce Jiří Daron.

Simmons zároveň pořád vystupuje i s kapelou Kiss. „V sobotu jsme hráli v Oviedu ve Španělsku před padesáti tisíci lidmi. Kluci pak jeli domů. Já nechci. Já chci hrát,“ nenechal nikoho na pochybách osmašedesátiletý Simmons.

Přestože ve Vizovicích bavil svérázným humorem, liší se od některých světových hudebníků odporem k alkoholu a drogám. „Je mi skoro šedesát devět a podívejte, moje ruce se netřesou. Mluvím na rovinu. Nikdy jsem si nic neubalil, nešňupal. Nikdy jsem nebyl opilý ani nekouřil cigarety,“ okomentoval Simmons.

Do Česka přiletěl soukromým letadlem a byl ubytovaný v tom nejluxusnějším hotelu v okolí, ale jako primadona nepůsobil. „Je to obrovská hvězda, ale neměl žádné šílené požadavky. Naopak k nám byl velice vstřícný, a to i co se týče propagace,“ dodal Daron.

Na tiskovce se zastavil víc než na půlhodinu, kromě hudebních témat mluvil i o životě a práci. „Každý den byste měli mít nějaký plán. A když se ráno probudíte, tak jste vyhráli,“ vyprávěl.

Samozřejmě nemohl opomenout svůj vztah k ženám. Dobyl jich téměř pět tisíc. Současnou manželku Shannon si vzal až ve dvaašedesáti letech.

Jeden z novinářů mu připomněl, že se na veřejnosti objevily fotografie, jak s manželkou pálí snímky bývalých milenek. Ptal se zpěváka, jestli fotky byly skutečné. „Jasně, pálili jsme to společně,” řekl Simmons a rozvyprávěl se o své životní vášni.

Se Shannon spolu před svatbou žili devětadvacet let a vychovali dvě děti. „V té době jsem byl hodně zlobivý. Ukázal bych na každou dívku v této místnosti a šli bychom na to. Holky o mužích často smýšlejí naivně. Žena se na vás podívá a říká si, že jste zodpovědný chlap. Jenže jen, co se otočí zády, vy spíte s její sestrou. Teď si nedělám srandu, tak to je,“ popisuje Simmons.

Podle něj trvá mužům dlouho, než dospějí. A až když zestárnou, chtějí vedle sebe mít někoho milujícího. Také proto se na stará kolena oženil.

Jedinečnou show zakončil Simmons čtyřdenní festival. Na pódiu zahrál písně kapely Kiss i své vlastní. Dav přibližně dvaceti tisíc lidí si užil hodinu a půl dlouhý koncert rockové legendy, o níž se tvrdí, že má nejdelší jazyk v hudební branži. Několika desítkám lidí, včetně reportérek Seznamu se navíc poštěstilo dostat se i na pódium a se Simmonsem si zazpívat.

Ještě předtím legendární zpěvák zakončil tiskovku s udiveným výrazem. „Všichni spokojení? Nikdo nechce poradit o životě, láskách, říct, co se stane, až umřete, nebo jak si zvětšit penis? Já mám odpovědi na všechno,“ uzavřel Simmons.

Reklama

Doporučované