Hlavní obsah

TJ Zbrojovka Vsetín chce ve Vsetíně postavit sportovní halu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vsetínští zastupitelé se zabývali stavbou sportovní haly, kterou TJ Zbrojovka Vsetín chce postavit v ulici Tyršova. Pokud město umožní na jeho pozemku postavit halu, objekt by měl po 50 letech přejít do vlastnictví města.

Článek

S vybudováním haly počítá i schválená koncepce sportovišť ve Vsetíně, kterou zastupitelé již dříve schválili.

Nové sportoviště by mělo zabrat asi třetinu pozemku současného fotbalového hřiště, zbylá část by měla zůstat k dispozici fotbalistům, vzniknout by tam měla dvě menší hřiště. Vsetínští fotbalisté by měli mít nové hřiště na zrekonstruovaném stadionu na Ohradě. Práce by tam měly začít ještě letos demolicemi, nové fotbalové hřiště s atletickým oválem by tam mělo být hotové do dvou let.

Podle starosty Jiřího Růžičky (KDU-ČSL) by mělo nejdříve vzniknout hřiště na Ohradě, teprve poté nová hala v ulici Tyršova. TJ Zbrojovka Vsetín začne halu stavět jen v případě, že na ni získá dotaci.

Opoziční zastupitel Michal Berg (Koalice pro otevřený Vsetín) navrhnul, zda by bylo možné zasáhnout do podoby haly, vhodná by podle něj byla takzvaná zelená střecha. „Zástupci TJ Zbrojovka při jednáních deklarují, že jde o architektonický návrh, který je k další diskuzi, počítá se s prvky zeleně na fasádách, ohledně zelené střechy je možné o tom diskutovat,“ uvedl Růžička.

Zastupitelé dnes schválili zveřejnění záměru zřídit spolku TJ Zbrojovka Vsetín věcné právo stavby, schválili také memorandum o spolupráci s tělovýchovnou jednotou.

Reklama

Doporučované